Carlos Alcaraz a atras toate privirile în 2022, remarcându-se prin evoluțiile sale în mai multe turnee, în care a învins nume mari ale tenisului mondial.
Ibericul, care a ajuns până în sferturi la Roland Garros și până în turul 4 la Wimbledon în acest an, a fost lăudat de Rick Macci. Cunoscutul antrenor american a vorbit despre evoluția lui Carlitos, care a urcat impresionant în topul ATP.
Tehnicianul, care a colaborat, printre alții, cu surorile Williams, Maria Sharapova și Andy Roddick, a spus că Alcaraz are toate calitățile pentru a ajunge cel mai bun jucător din toate timpurile.
National Bank Open
Alcaraz, out de la Montreal! Ibericul a pierdut o dispută maraton, în care a ratat minge de meci
IERI LA 18:56
Americanul a adăugat că nu a mai văzut un jucător ca el în ultimii 30 de ani și a punctat care sunt caracteristicile care îl evidențiază pe Carlos Alcaraz în circuitul masculin.
"De acum doi ani am început să vorbesc despre abilitățile lui, atunci când l-am văzut jucând pentru prima dată, e unic. Este un jucător cât o generație.
După părerea mea, sunt Agassi, Djokovic, Federer, Nadal, toți înfășurați într-unul singur. Știu că sună nebunesc, dar dacă nu va trece prin nicio accidentare gravă, el va devenit cel mai mare jucător al tuturor timpurilor.
Știu că este o nebunie să vorbești așa despre cineva care tocmai a împlinit 19 ani și nu a câștigat niciun Grand Slam. Dar văd în el ceva ce am văzut la Sampras,am văzut la Federer, în Nadal. Nu am văzut la Djokovic, pentru că a venit puțin mai târziu, dar are cel mai complet joc.
Alcaraz este cel mai rapid tip care a luat vreodată o rachetă de tenis în mână. Joacă ofensiv sau defensiv chiar și atunci când e nervos, cu drop shot din spațiul cosmic, foarte autoritar... Are o tehnică de nivel înalt. S-a născut să facă asta și este modest", a declarat Rick Macci, într-un interviu pentru Tennis-Infinity.com.
Citește și:

Carlos Alcaraz, surprins de evoluția sa din acest sezon

Carlos Alcaraz a avut un sezon fantastic până în prezent, câștigând patru titluri ATP în acest an, inclusiv două Masters 1000. El a câștigat în mod constant în fața unora dintre cei mai buni jucători din lume în drumul spre succes, devenind primul tenismen din istorie care i-a învins atât pe Rafael Nadal, cât și pe Novak Djokovic, în același turneu pe zgură.
Jucătorul în vârstă de 19 ani a recunoscut că acum este un jucător mai matur și că știe cum să-și gestioneze emoțiile în meciurile mari. De asemenea, Alcaraz s-a declarat surprins de cât de repede a putut evolua. El a început sezonul de pe poziția cu numărul 32, iar acum se află pe locul 6, foarte aproape de a pătrunde în top 5 ATP.
"Ca să fiu sincer, sunt puțin surprins. Anul acesta am obținut rezultate neașteptate. Nu credeam că voi progresa atât de repede, dar pentru asta muncesc. Așa cum spun mereu, munca grea dă roade. Deși în situația mea s-a întâmplat un pic mai repede și neașteptat", a declarat Alcaraz pentru Punto de Break.
Carlitos, cel mai tânăr jucător din top 10 ATP, a declarat că obiectivul său în acest moment nu este să ajungă între primii trei în clasament, ci să se califice la Turneul Campionilor, care va avea loc la Torino, în noiembrie.
Tenis
Nadal și Alcaraz, comparați de Mouratoglou! Detaliul scos în evidență de antrenorul Simonei Halep
06/08/2022 LA 05:42
US Open
Carlos Alcaraz poate deveni lider mondial înainte de US Open! În ce scenariu s-ar întâmpla "minunea"
05/08/2022 LA 19:24