Articol scris de Andrei Nicolae
Ibericul este într-o formă excelentă după ce a cucerit primul său turneu ATP 500 și a ajuns în sferturile de finală de la US Open anul trecut. Alcaraz a ajuns astfel în primii 20 de tenismeni ai lumii la doar 18 ani și nouă luni, întrecând o performanță înregistrată de Rafael Nadal. Campionul de la Australian Open reușea în 2005, după turneul de la Miami, să urce în Top 20, la 18 ani și zece luni.
Roland Garros
Carlos Alcaraz, lecție de supraviețuire la Roland Garros! E în turul 3, după un meci dramatic
ACUM 11 ORE
Adolescentul a reușit să obțină cel mai important titlu din cariera sa de până acum la turneul unde a înregistrat și prima sa victorie în turneele ATP, în urmă cu doi ani:
"Când am câștigat primul meu meci ATP aici acum doi ani, îmi aduc aminte că am venit acasă și îmi doream să mă bucur de experiență și să învăț cât de mult pot", a declarat spaniolul pentru Eurosport, după victoria din finala de la Rio.

Carlos Alcaraz a câștigat turneul ATP 500 de la Rio

Citește și:

Alcaraz visează la tronul de lider

Carlos Alcaraz a vorbit și despre așteptările pe care le-a avut pentru turneul din Brazilia, dar și despre ce urmează după Rio de Janeiro pe plan sportiv: "Anul acesta, am avut așteptări foarte mari, știind că pot învinge pe oricine și că sunt unul dintre favoriții la titlu. Acest titlu îmi oferă încredere în ceea ce fac, deoarece cred că sunt pe drumul cel bun pentru a deveni lider mondial."
"Acesta este obiectivul meu, deoarece eu sunt genul care are așteptări mari. Dacă rămân pe acest drum, știu că vor fi oportunități pentru a-l atinge, dar știu că este dificil și că ce am realizat până acum nu îl asigură. Acum, mi-am setat obiectivul de a rămâne în Top 20 și a urca treptat poziții", a adăugat Alcaraz.
Tenismenul spaniol a vorbit și despre aspectele unde crede că își poate îmbunătăți jocul și a afirmat că lucrează pe partea psihologică: "Lucrez mult pe controlul emoțiilor și pe sentimentele mele în momentele importante, când meciul poate fi decis."
Carlos Alcaraz se va întoarce în Spania, acolo unde se va pregăti pentru barajul din Cupa Davis pe care Spania îl va disputa, pe 4 și 5 martie, contra României.
Roland Garros
Verdict clar în privința lui Rafael Nadal și Carlos Alcaraz la Roland Garros! "Arată incredibil"
23/05/2022 LA 13:39
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
23/05/2022 LA 11:28