Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz s-a săturat de comparațiile cu Big 3! Răbufnirea dinaintea finalei de la Rio de Janeiro

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 26/02/2023 la 16:08 GMT+2

Carlos Alcaraz s-a calificat în cea de-a doua sa finală în ultimele două săptămâni, după ce a trecut de Nicolas Jarry, în semifinalele de la Rio. Spaniolul a răbufnit după acest meci și a spus că este sătul de comparațiile cu Nadal, Djokovic sau Federer și vrea să fie recunoscut pentru stilul său unic.

Carlos Alcaraz of Spain celebrates the a point against Nicolás Jarry of Chile during day six of ATP 500 Rio Open presented by Claro at Jockey Club Brasileiro on February 25, 2023

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Carlos Alcaraz s-a calificat în a doua sa finală în ultimele două săptămâni, după titlul câștigat la Buenos Aires. Spaniolul a trecut în semifinalele turneului de la Rio de Janeiro de chilianul Nicolas Jarry și îl va întâlni în ultimul act pe britanicul Cameron Norrie, cel pe care l-a învins și în urmă cu 7 zile.
Alcaraz l-ar putea egala la numărul de puncte în clasamentul ATP pe Novak Djokovic, dacă va reuși să câștige trofeul, dar spune că acest lucru nu reprezintă o presiune suplimentară pe umerii săi. După penultimul act, el a răbufnit, spunând că nu se gândește să fie succesorul lui Nadal, Djoko sau Federer și că își dorește să fie recunoscut pentru propriul stil de joc.
"Nu mă gândesc să fiu succesorul nimănui sau să fiu jucătorul pe carii unii vor să îl vadă. Nu mă gândesc la cei din Big 3. Vreau doar să fiu cine sunt și să continui să fac ceea ce am început. Vreau să fiu fericit pe terenul de tenis, așa e felul meu de a fi și nu vreau să schimb asta.
Nu știu dacă sunt pregătit sau nu să fiu noul idol mondial. Merg la turnee pentru a trasnmite vibrații bune. Cred că reușesc să transmit asta prin felul în care joc. Cred că oamenii vor să vadă asta pe terenul de tenis: bucurie și lovituri frumoase. Acesta este modul meu de a juca.
Chiar nu mă gândesc la asta (n.r. că l-ar putea egala pe Djokovic la numărul de puncte în clasamentul ATP). Bineînțeles că este un obiectiv să revin pe locul 1 mondial, dar nu pun acea presiune suplimenatră pe mine pentru a câștiga turneul. Vreau să arăt un nivel bun meci de meci, dar nu este ceva la care să mă gândesc în fiecare zi", a declarat Alcaraz după semifinala cu Nicolas Jarry, citat de sport.es.
Citește și:

Carlos Alcaraz vrea să redevină locul 1 ATP

În condițiile în care Rafael Nadal trebuie să își gestioneze foarte atent volumul de muncă, în timp ce încearcă să revină la o formă fizică optimă înainte de Roland Garros 2023, a devenit clar că există o luptă directă între Novak Djokovic, numărul 1 mondial, și Carlos Alcaraz în fruntea clasamentului ATP. Vorbind la Rio Open, Alcaraz a negat că simte presiunea de a concura cu marele campion sârb.
"Întotdeauna îmi doresc mai mult și vom căuta acest lucru în această săptămână. Adevărul este că nu simt nicio presiune să lupt cu Djokovic pentru a fi numărul 1. Dar recunosc că locul 1 ATP e un obiectiv bun pentru 2023, un obiectiv pe care vreau să-l îndeplinesc. Adevărul este că sper să am un an frumos, cu turnee frumoase, ca să fiu sincer. Voi avea un pic de presiune, pentru că voi apăra câteva titluri importante și voi juca la un nivel în care toți adversarii sunt buni, dar, așa cum am mai spus, va trebui să joc meci de meci, bucurându-mă de tot, mai mult decât să am rezultate. Asta este ceea ce sper eu", a transmis Alcaraz la Rio.
Câștigător al US Open 2022 și cel mai tânăr jucător din istorie care ocupă locul 1 ATP, Alcaraz a revenit în forță după accidentare. A câștigat turneul de la Buenos Aires, iar acum e în finală la Rio de Janeiro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo