Elvețianul a disputat marea finală de la Wimbledon în vara acestui sezon competițional, a avut mingi de meci, însă adversarul lui din ultimul act, Novak Djokovic, a fost mai inspirat în momentele cheie și i-a suflat titlul major cu numărul 21 marelui campion născut la Basel.
Rod Laver, la rândul lui o legendă a sportului alb, a mărturisit că l-a sfătuit pe Federer să continue să evolueze în circuit chiar și după Jocurile Olimpice de la Tokyo. Roger a mărturisit la începutul săptămânii că că își dorește să participe la ediția din 2020 a Wimbledon-ului. Totuși, în viziunea elvețianului, Olimpiada rămâne o necunoscută în prezent, urmând ca în săptămânile viitoare să ia o hotărâre și în privința acestui eveniment care prezintă la nivel mondial un interes major.

Rod Laver: "Federer poate să joace până la 40 de ani, poate și mai mult de atât"

Australian Open
Simona Halep - Beatriz Haddad Maia, LIVE TEXT în turul 2 la Melbourne, de la 12.00 pe Eurosport 1
ACUM O ORĂ
Nu e pentru prima data când marele campion elvețian vorbește despre retragere, însă mai multe voci preconizau că Federer va juca tot sezonul 2020 pentru că nu a precizat niciodată care va fi data la care se va retrage oficial din circuit, un moment pe care majoritatea fanilor sportului alb îl vor cât mai îndepărtat în viitor.
Totuși, Rod Laver susține că Roger Federer mai are multe turnee de bifat, multe victorii de înregistrat și multe alte performanțe de realizat: "Simte că mai poate juca câțiva ani. Acum are 38 de ani și joacă foarte bine, destul de frecvent – ați văzut cu toții finala de la Wimbledon, când a jucat pentru patru ore și jumătate împotriva lui Djokovic și a avut mingi de meci. Simt că poate să facă astfel de meciuri până ajunge la 40 de ani. El ar putea să meargă și mai departe de atât”.
Australian Open
Darren Cahill nu-l menajează deloc pe Djokovic! Ce l-a deranjat cel mai mult pe australian
ACUM 4 ORE
Australian Open
Australian Open, LIVE BLOG | Cîrstea și Begu, primele românce care intră azi pe teren în turul 2
ACUM 5 ORE