Săptămâna aceasta, Roger Federer a mărturisit pentru CNN Sport că va evolua anul viitor atât la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cât și la toate cele patru turnee de Grand Slam. Dacă în urmă cu câteva săptămâni elvețianul lăsa de înțeles că va juca doar la Australian Open și Wimbledon, sărind peste Roland Garros și US Open, săptămâna aceasta a revenit cu anunțul pe care toți fanii lui îl așteptau.
Anunțul referitor la cea de-a cincea lui participale la Jocurile Olimpice nu a surprins atât de mult, asta pentru că Federer încă este în cursa pentru a cuceri prima lui medalie de aur, dar și pentru că sponsorul lui tehnic este firma de echipament sportiv japoneză, Uniqlo. Totuși, decizia celui mai titrat tenismen din istorie privind sezonul de zgură din 2020 a fost cu adevărat surprinzătoare.

Roger Federer și-a stabilit programul din 2020

Australian Open
Novak Djokovic, un monument de tristeţe. Cum a fost surprins pe aeroport, la plecarea din Australia
ACUM O ZI
Marele campion din Țara Cantoanelor a decis deja care va fi programul competițional în sezonul următor: "Voi juca la Roland Garros. Probabil că nu voi juca atât de mult înainte de asta, mai ales că voi participa și la Jocurile Olimpice. Voi juca la Roland Garros, Halle, Wimbledon, Jocurile Olimpice și apoi Cincinnati și US Open", a declarat Federer pentru CNN Sport.
Federer nu a jucat la Roland Garros din 2016 până în 2018 pentru a-și da timp de recuperare și odihnă. În 2019, elvețianul a revenit pe zgura pariziană și a fost oprit în penultimul act de cel mai titrat jucător la Open-ul francez, Rafael Nadal. Confirmarea lui Roger privind participarea la Roland Garros înseamnă ca va avea o primăvară și o vară foarte aglomerate. După ce va evolua la Roland Garros, Roger va face tranziția la iarbă la turneul de la Halle. Mai apoi, cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, Wimbledon, se va desfășura în perioada 29 iunie – 12 iulie. La 13 zile după finala masculine de la Wimbledon va lua startul competiția de la Jocurile Olimpice, care va avea loc între 25 iulie și 2 august. După Jocurile Olimpice, Federer va merge în Statele Unite ale Americii pentru sezonul de hard, la Cincinnati și US Open.
Australian Open
Novak Djokovic, învins în afara terenului! Guvernul australian salută victoria
IERI LA 10:00
Australian Open
Novak Djokovic, lovit crunt, deşi e la pământ: "Nu va fi niciodată "GOAT"-ul din tenis!"
IERI LA 08:43