Marele campion elvețian, câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, vorbește din ce în ce mai des despre momentul retragerii, care este în mod cert destul de aproape. Federer are 38 de ani în prezent, însă va juca fără doar și poate până când va împlini 39, vara viitoare. El are în plan să joace la toate cele patru turnee de Grand Slam anul viitor și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Roger a dezvăluit ce planuri are după ce nu va mai evolua în circuitul masculin de tenis. Elvețianul nu va sta departe de teren nici după ce își va agăța racheta de tenis în cui. El plănuiește să colaboreze cu prietenul și rivalul lui din circuit, Rafael Nadal, și să antreneze la academia pe care ibericul o are în Mallorca, Spania.

Roger Federer: "Vreau să antrenez la Academia lui Rafa"

Australian Open
Australienii au publicat programul primele zile. Djokovic va fi înlocuit de un Lucky Loser, Caruso
ACUM 2 ORE
Roger Federer și Rafael Nadal au legat o prietenie dincolo de terenul de tenis, iar elvețianul vrea să păstreze frumoasa legătură construită ani de-a rândul: "Aș vrea să-i învăț tenis pe tinerii jucători și aș vrea să fac asta la academia lui Rafa Nadal". De altfel, elvețianul a fost prezent la ceremonia de inaugurare a academiei lui Nadal. Pe atunci, în 2017, Federer spunea că are încredere deplină în serviciile oferite la academie: "Dacă ai mei copii vor dori să joace tenis, cu siguranță îi voi aduce aici".
Roger Federer și-a stabilit programul pentru 2020. După ce va evolua la Roland Garros, Roger va face tranziția pe iarbă la turneul de la Halle. Mai apoi, el va evolua în cadrul celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, Wimbledon, care se va desfășura în perioada 29 iunie – 12 iulie. La 13 zile după finala masculină de la Wimbledon va lua startul competiția de la Tokyo, care va avea loc între 25 iulie și 2 august. După Jocurile Olimpice, Federer va merge în Statele Unite ale Americii pentru sezonul de hard, la Cincinnati și US Open.
Australian Open
Djokovic l-a contactat pe Kyrgios, după ce a aflat că va purta un tricou pro-Nole, la Melbourne
ACUM 17 ORE
Australian Open
"Demonul" De Minaur s-a săturat de cazul Djokovic: "Noi toţi, ceilalţi, suntem în umbră"
ACUM 19 ORE