Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, Roger Federer a devenit în mod oficial, luni, noul ambasador al turismului din ţara sa, după ce a semnat un acord pe termen lung cu Switzerland Tourism (ST), anunță presa din Țara Cantoanelor.
"Am avut mereu sentimentul că reprezint Elveţia, atunci când am intrat pe un teren. Sunt obişnuit să văd drapelul elveţian figurând alături de numele meu. M-am mândrit foarte mult cu asta în cei 22 de ani petrecuţi până acum în circuit şi aşa va fi întotdeauna. Unirea forţelor cu cele ale ST este un pas logic pentru mine", a declarat Federer.
"Această colaborare este ideală, deoarece Elveţia şi natura sa neatinsă au jucat un rol clar în cariera unică a lui Roger", a explicat la rândul său Martin Nydegger, directorul Switzerland Tourism.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51

Roger Federer, ferm cu privire la revenirea în circuitul masculin de tenis

Fostul lider mondial a fost întrebat de curând dacă mai crede în visul lui, acela de a reveni la cel mai înalt nivel, alături de rivalii săi, Rafael Nadal și Novak Djokovic. Presa din Statele Unite ale Americii transmite că elvețianul a fost ușor iritat de întrebare și a oferit un răspuns ironic, în urma căruia dă de înțeles că nici nu ia în calcul să dea greș cu revenirea lui pe terenul de tenis.
"Vreau să câștig câteva turnee și să înving cei mai buni jucători ai lumii. Nu am revenit pentru a juca doar turul secund în mijlocul pustietății. Simt că știu ce am de făcut pentru a urca iar în fazele superioare ale competițiilor majore. E un vis pe care pot să mi-l împlinesc din nou. Mă antrenez mult deși nu vorbesc prea mult despre asta. Sper că lumea va înțelege cât de mult mă pregătesc. Nu m-am oprit niciodată să joc atât de mult până la momentul în care a trebuit să mă operez de două ori la genunchi. Inactivitatea e foarte dificilă", a spus Roger Federer, potrivit Tennis World USA.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și fiecare Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Carlos Alcaraz - Roger Federer, un duel așteptat! "Ar fi trist dacă nu ar avea șansa să-l înfrunte"
13/05/2022 LA 12:23
Tenis
Interviul viral oferit de Carlos Alcaraz la doar 12 ani! Ce turnee visa atunci să câștige
09/05/2022 LA 10:51