După multe luni de speculații privind ediția din acest an a US Open, organizatorii au confirmat că turneul va avea loc în 2020. În orice caz, Roger Federer a făcut o declarație de curând care nu mai emană atât de multă încredere cu privire la desfășurarea competiției de la Flushing Meadows, asta pentru că numărul cazurilor din Statele Unite ale Americii, cu precădere New York, crește alarmant pe zi ce trece.
Marele campion elvețian a declarat că încă există multe incertitudini cu privire la evoluția pandemiei de coronavirus din întreaga lume, dar mai ales în Statele Unite ale Americii: “Am ținut legătura cu organizatorii US Open, chiar ieri am vorbit cu ei. Mi-au spus că vor hotărî ce se va întâmpla cu turneul între 15 și 30 iulie. Sunt vremuri incerte pentru tenis, nesigure. Călătoriile și carantina sunt probleme mari”, a spus roger Federer pentru SRF.

Roger Federer nu va mai juca tenis în 2020

Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
23/01/2022 LA 10:42
Cel mai titrat jucător de tenis din istorie nu va mai juca tenis în 2020. Elvețianul a avut o nouă intervenție la genunchiul drept și a anunțat că nu va reveni în circuit înainte de finalul anului. În curând, marele campion elvețian va împlini 39 de ani, însă momentul retragerii nu este aproape. În ciuda problemelor avute, elvețianul a confirmat că va evolua și în 2021. Din păcate pentru fanii săi, jucătorul născut în Basel nu va mai putea juca în acest sezon.
Elvețianul, câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, a fost operat în luna februarie, iar în ultima perioadă a avut din nou probleme la genunchiul drept. A urmat o altă mică procedură, iar acum "FedEx" nu vrea să riște nimic. A anunțat că nu va mai evolua anul acesta, astfel încât la început de 2021 să poată reveni fără vreun risc, speră el la cea mai bună formă fizică posibilă.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
19/01/2022 LA 12:44
Australian Open
Novak Djokovic, un monument de tristeţe. Cum a fost surprins pe aeroport, la plecarea din Australia
16/01/2022 LA 12:10