Severin Luthi, antrenorul de "cursă lungă" al lui Roger Federer, a oferit noi detalii despre forma fizică a elvețianului, dar și despre programul pe care-l are marele campion din Țara Cantoanelor. Luthi a dezvăluit că elevul său este încă departe de forma fizică optimă pentru a concura la turnee și pentru a avea o șansă reală la câștigarea lor. Tehnicianul elvețian a dezvăluit că nivelul de pregătire al lui Federer este diferit la antrenamente față de meciurile oficiale.
Roger Federer este așteptat să revină pentru a doua oară în circuit în luna mai la Geneva pentru primele partide pe zgură înaintea celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros. În vârstă de 39 de ani, Federer a reușit la Doha să câștige un singur meci înainte de a-și arăta fisurile din forma fizică în partida disputată în compania lui Nikoloz Basilashvili.

Severin Luthi, anunț îngrijorător despre Roger Federer

Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51
Deși era așteptat la turneul de la Madrid, care începe săptămâna aceasta la Caja Magica, Roger Federer a renunțat la ideea de a călători și a rămas în Elveția pentru a continua pregătirile, înainte de a merge la Geneva și Roland Garros. Potrivit lui Luthi, al 8-lea jucător al lumii mai are mult de muncit până la forma fizică optimă pentru a concura la turnee.
"În privința pregătirii fizice, Roger a rămas în urmă pentru moment, asta este prioritatea noastră acum, să-și recapete forma fizică optimă. Sesiunile de pregătire sunt foarte intense și foarte bune, însă nu avem parte de ele așa cum am avea la turnee, în acel mediu în care trebuie să te pregătești tot timpul. Roger este un foarte bun ascultător, asta e important, însă noi, antrenorii, suntem mai mult ca niște consultanți pentru el. În final, el decide totul", a spus Severin Luthi.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/04/27/3122136.jpg
Tenis
Carlos Alcaraz - Roger Federer, un duel așteptat! "Ar fi trist dacă nu ar avea șansa să-l înfrunte"
13/05/2022 LA 12:23
Tenis
Interviul viral oferit de Carlos Alcaraz la doar 12 ani! Ce turnee visa atunci să câștige
09/05/2022 LA 10:51