Cei mai titrați jucători de tenis din ATP vor lupta pentru a apăra trofeul cucerit de echipa Europei în 2018. De altfel, echipa Lumii nu s-a impus niciodată în această competiție din 2017, de cânt a avut loc prima ediție a turneului.
La Geneva, echipa Europei, formată din Rafael Nadal, Roger Federer, Dominic Thiem, Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas, Fabio Fognini și Roberto Bautista Agut (rezervă), va întâlni echipa Lumii, formată din John Isner, Milos Raonic, Nick Kyrgios, Taylor Fritz, Denis Shapovalov, Jack Sock, Jordan Thompson (rezervă).

Roger Federer: Rafa te uimește, sunt surprins mereu

Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Ashleigh Barty vs Danielle Collins se anunță o finală pasionantă
ACUM 23 MINUTE
Roger Federer a vorbit la Geneva în fața jurnaliștilor prezenți despre coechipierul pe care l-a avut la prima ediție, Rafael Nadal. Cei doi se vor reuni și anul acesta, cu ocazia celei de-a treia ediții a Laver Cup. "Petreci o săptămână alături de Rafa (n.r. la Laver Cup) și te uimește intesitatea cu care face lucrurile. Cum poate să găsească un echilibru? Pentru că în orice alt caz, riști să îți pierzi mintea. Când s-a terminat sesiunea de antrenament, el este relaxat. Sunt surprins mereu de cum încearcă să găsească oportunități din orice poziție. Returnează incredibil din spatele baseline-ului cu mult slice și topspin", a spus Roger despre marele lui rival, Nadal.
De asemenea, marele campion elvețian a vorbit și despre colegul de echipă de la ediția cu numărul 2, Novak Djokovic. "Novak este relaxat și el. Aici ne asemănăm foarte mult. Ca să ai succes în acest sport, este neapărată nevoie să fii și relaxat. Jucăm atât de multe meciuri (n.r. pe an), de la 50 și uneori până la 100. Tenisul nu este precum boxul, acolo unde ai unul sau două meciuri pe an. Cu cinci minute înainte de meci, este obligatoriu să-ți găsești liniștea. Ceea ce mă surprinde cel mai mult la Djokovic este claritatea pe care o are atunci când vrea să câștige un meci. Este ceva de genul: <așa voi juca, deci trebuie să am succes>. Și chiar așa și procedează, știe exact ce și cum să facă, iar totul iese foarte bine. Îl respect mult", a mai spus Roger la Geneva.
Australian Open
Asleigh Barty, micuța "bestie" care domină tenisul mondial de 112 săptămâni!
ACUM 24 MINUTE
Australian Open
Tsitsipas a comentat acuzațiile lui Medvedev după semifinala de la Australian Open: "Nu e matur"
ACUM O ORĂ