Roger Federer a devenit de curând al șaselea sportiv care a trecut de un miliard de dolari, în timp ce încă se află în activitate. Marele campion elvețian este inclus acum pe o listă selectă alături de LeBron James, Tiger Woods, Floyd Mayweather, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, toți încasând peste 1 miliard de dolari cât timp încă se aflau/află în activitate.
Nu este un secret pentru nimeni faptul că Federer a încasat o mulțime de bani în ultimii ani, în ciuda faptului că timpul petrecut pe terenul de tenis a fost redus drastic din cauza accidentărilor. Pe scurt, deciziile pe care Federer le-a luat în privința afacerilor au dat roade, fiind acum la distanță foarte mică de unii dintre cei mai bogați oameni de pe planetă.
Tenis
Nadal promite că Federer va reveni pe teren: "Sunt încrezător că ne veți vedea jucând împreună!"
30/11/2022 LA 11:54

Roger Federer, mișcare de geniu în afara terenului de tenis

Joe Pompliano, un expert financiar, a prezentat de curând motivele care stau la baza creșterii încasărilor lui Federer începând cu anul 2018. Pompliano a făcut o analiză succintă a deciziilor luate de elvețian în ultimii ani, subliniind modul în care decizia lui Federer de a renunța la sponsorul tehnic Nike și de a trece la Uniqlo și On Running s-a dovedit a fi o lovitură de geniu.
Înainte de 2018, Roger Federer primea 10 milioane de dolari pe an de la Nike pentru apurta echipamentele gigantului american. Pompliano a remarcat că, în ciuda faptului că a fost alături de Nike mai bine de două decenii, Federer a trecut la Uniqlo pentru a-și proteja interesele pe termen lung.
Potrivit lui Pompliano, brandurile mari nu cheltuiesc, în general, peste 10% din venitul lor anual în acorduri de sponsorizare. Având în vedere faptul că Nike îi avea deja în tabăra lor pe Serena Williams, Maria Sharapova, Nick Kyrgios și Rafael Nadal, își permiteau să se despartă de elvețian, chiar dacă din punct de vedere al imaginii au avut de suferit.
Federer a renunțat la Nike în 2018 și a acceptat să semneze la scurt timp un acord de 300 de milioane de dolari cu gigantul japonez de îmbrăcăminte, Uniqlo, fostul sponsor tehnic al lui Novak Djokovic. Întrucât acordul s-a semnat pe durata a 10 ani, elvețianul încasează anual 30 de milioane de dolari din noul contract, de trei ori mai mult decât obținea din partea Nike.
Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
25/11/2022 LA 11:34
Tenis
Nadal a pus capăt oricăror speculații! De ce e Federer cel mai mare rival al său și nu Djokovic
24/11/2022 LA 09:27