Roger Federer nu a mai jucat tenis de la Wimbledon în acest an, când a ajuns până în sferturile de finală. În weekend, marele campion elvețian și-a liniștit numeroșii susținători, confirmând într-un interviu pentru Blick că intenționează să-și continue cariera în 2022. Dar, fără îndoială, va fi necesar să aibă răbdare.
Azi a vorbit și antrenorul lui, Ivan Ljubicic, despre situația lui Federer. Croatul a estimat că marea revenire a lui Roger are "foarte puține șanse" să se producă în ianuarie, la Melbourne, la Australian Open, primul din cele patru Grand Slam-uri ale sezonului.
Tenis
Cât ghinion pentru Federer: nu scapă de probleme nici după retragere. Dezvăluirea făcută
ACUM 9 ORE

Roger Federer nu se retrage, dar va juca atunci când va fi sută la sută apt să câștige

Roger Federer este decis să revină în competiții, dar o va face atunci când se va simți pregătit sută la sută. "Am vorbit despre asta și pot garanta că vrea să continue tenisul. Momentan este în recuperare, pentru că vrea să revină", a declarat Ivan Ljubicic pentru Stats Perform. În ceea ce privește prezența elvețianului la Australian Open, croatul a fost mai pesimist: "Cred că sunt foarte puține șanse să joace aici. Încă este în recuperare. El vrea să fie sigur că poate juca pentru a câștiga turneul, fiind apt la 100%".
În ultimele două sezoane, Roger Federer a jucat foarte puțin. În 2020, și-a încheiat sezonul după Australian Open, fiind operat la genunchi pentru a doua oară în carieră. A reluat competiția în martie 2021, la Doha. A mai fost urmărit apoi la Geneva, Roland-Garros, Halle și Wimbledon. Învins în sferturile de finală la Londra de Hubert Huzkacz, Federer și-a încheiat sezonul atunci, anunțând că este necesară o a treia operație.
Dacă nu va evolua la Australian Open,, Federer va rămâne doar cu 13 meciuri în ultimii 2 ani. El a trecut de 40 de ani în vara acestui an și date fiind și toate aceste probleme de sănătate au existat destule semnde de întrebare în privința viitorului său pe terenul de tenis.
"Va merge pas cu pas, pentru că acum are 40 de ani și trebuie să aibă răbdare. Nu își poate reveni la fel de repede ca înainte", a adăugat Ljubicic
Fără Roger Federer și Rafael Nadal, incerți din cauza problemelor medicale, Novak Djokovic este mare favorit de a deveni primul jucător din istoria ATP cu 21 de turnee de Grand Slam câștigate. Cei trei mari campioni sunt acum la egalitate, cu câte 20 de trofee.
Novak Djokovic poate fi urmărit în acest zile la Turneul Campionilor, competiție transmisă în direct pe Eurosport 2.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
"De asta cred că Halep e inocentă!". Un tenismen vine cu o variantă la care nu s-a gândit nimeni
ACUM 15 ORE
Tenis
Juan Carlos Ferrero încă are resentimente față de Sascha Zverev. Ce a spus antrenorul lui Alcaraz
IERI LA 11:03