Roger Federer, câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, a dominat, alături de Rafael Nadal și Novak Djokovic, circuitul mondial de tenis în ultimii 15 ani. Cei trei mari coloși din sportul alb au construit de-a lungul anilor o rivalitate de neegalat, care ne-a oferit o mulțime de meciuri epice, care au ajuns la loc de cinste în istoria celor mai frumoase partide de tenis.
Rivalitatea dintre Federer, Nadal și Djokovic este fără doar și poate un element important care a stat la baza performanțelor lor extraordinare obținute până acum. Fiecare și-a propus să fie cel mai bun și au consultat fără îndoială recordurile deținute de ceilalți doi, pentru a ști care le sunt prioritățile. Sârbul a fost cel mai vocal în privința recordurilor. El e al doilea momentan în topul celor mai titrați jucători de tenis (17 titluri majore), pe când Federer și Nadal au amândoi câte 20.

Roger Federer, gentleman-ul ATP-ului, recunoscător pentru rivalitatea cu Djokovic

Roland Garros
Djokovic e în turul 3 la Roland Garros! Sârbul l-a învins pe noul elev al lui Vajda, Alex Molcan
ACUM 21 ORE
"Novak poate juca foarte bine pe toate suprafețele, întotdeauna vine pe teren cu un anumit nivel de joc, extrem de sus setat, trebuie să fii la nivel maxim ca să ai o șansă în fața lui, pe lângă asta trebuie să ai multă inspirație. E un atlet desăvârșit, se mișcă incredibil, coordonarea lui e admirabilă, așa că ne completăm foarte bine când ne întâlnim", a spus Federer pentru ATP, citat de Tennishead.
https://i.eurosport.com/2019/07/15/2638991.jpg
De altfel, Djokovic este unul dintre puținii tenismeni din circuit care are un bilanț pozitiv în fața lui Federer (scorul întâlnirilor directe este 27-23 în favoarea actualului lider mondial din ATP). Chiar și așa, Federer este recunoscător că are un asemenea rival: "Cred că rivalitățile sunt foarte importante în sport, cred că face ca un sport anume să fie mult mai popular. Oamenii devin interesați, vor să vadă cine câștigă, ce-și propun cei mai buni în lutpa cu ceilalți.
Cred că ai mereu nevoie de cineva foarte bun alături de care să construiești o rivalitate de care oamenii nu vor uita niciodată. Eu și Djokovic întotdeauna vrem să dăm tot ce avem mai bun atunci când ne întâlnim și jucăm unul împotriva celuilalt. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru rivalitatea asta, creează fără îndoială un precedent în sport", a mai spus marele campion elvețian pentru aceeași sursă.
Clasamentul detaliat al titlurilor de Grand Slam:
  • 1 Roger Federer, Rafael Nadal 20
  • 3 Novak Djokovic 17
  • 4 Pete Sampras 14
  • 5 Roy Emerson 12
  • 6 Rod Laver, Bjorn Borg 11 etc.
Situația din topul elitelor:
  • Roger Federer, 39 de ani (6 AO, 1 RG, 8 W, 5 USO)
  • Rafael Nadal, 34 de ani (1 AO, 13 RG, 2 W, 4 USO)
  • Novak Djokovic, 33 de ani (8 AO, 1 RG, 5 W, 3 USO).
Roland Garros
Djokovic și Nadal, luați în vizor la Roland Garros! "E ridicol! Uitați-vă ce spun Novak și Rafa!"
IERI LA 11:28
Roland Garros
Djokovic a fost întrebat la Paris dacă va participa la Wimbledon! Răspunsul a venit pe loc
24/05/2022 LA 13:02