Revenirea lui Roger Federer pe terenul de tenis va avea loc în scurt timp. Elvețianul, care a fost supus în 2020 la două operații la genunchiul drept, a fost nevoit să renunțe la majoritatea evenimentelor din calendarul competițional, și așa afectat puternic de pandemia de coronavirus. În 2020, FedEx a evoluat în cadrul unui singur turneu, Australian Open, acolo unde a fost eliminat în semifinale de Novak Djokovic.
Milioane de fani din întreaga lume au așteptat cu nerăbdare revenirea lui pe teren, întrebându-se dacă elvețianul mai este capabil să repete performanțele incredibile din 2017. Sezonul competițional viitor va fi și mai interesant prin prisma Jocurilor Olimpice programate la Tokyo. Roger Federer a dezvăluit că este hotărât să participe la evenimentul sportiv al anului 2021.

Roger Federer, despre eroii copilăriei lui

Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
ACUM 5 ORE
De curând, legendarul Roger Federer a vorbit despre idolii care l-au făcut în copilărie să se îndrăgostească de sportul alb, sport pentru care a devenit de-a lungul anilor o adevărată embelmă: "Sampras și Edberg au fost eroii mei. Când i-am cunoscut, pe vremea când eram la juniori, m-au susținut și m-au ajutat. Erau foarte dornici să ajute un tânăr jucător să se simtă special. Mereu am avut o relație foarte bună unii cu ceilalți", a spus Federer, potrivit Tennis World USA.
Roger Federer a mărturisit că de abia așteaptă să revină în circuit și să încerce din nou să cucerească un titlu de Grand Slam. Deocamdată, elvețianul este la egalitate cu marele lui rival, Rafael Nadal. Ambii au câte 20 de titluri majore. Cei doi titani ai sportului alb sunt urmați de Novak Djokovic, actualul lider mondial, care are în palmares 17 titluri de Grand Slam.
Clasamentul detaliat al titlurilor de Grand Slam:
  • 1 Roger Federer, Rafael Nadal 20
  • 3 Novak Djokovic 17
  • 4 Pete Sampras 14
  • 5 Roy Emerson 12
  • 6 Rod Laver, Bjorn Borg 11 etc.
Situația din topul elitelor:
  • Roger Federer, 39 de ani (6 AO, 1 RG, 8 W, 5 USO)
  • Rafael Nadal, 34 de ani (1 AO, 13 RG, 2 W, 4 USO)
  • Novak Djokovic, 33 de ani (8 AO, 1 RG, 5 W, 3 USO).
Australian Open
Novak Djokovic, un monument de tristeţe. Cum a fost surprins pe aeroport, la plecarea din Australia
16/01/2022 LA 12:10
Australian Open
Novak Djokovic, învins în afara terenului! Guvernul australian salută victoria
16/01/2022 LA 10:00