Marele campion elvețian a împlinit în luna august 38 de ani și este tot mai aproape de linia de finish. Drept urmare, Federer se gândește serios la planurile de viitor și la competiția în cadrul căreia va spune stop, după o mulțime de ani glorioși petrecuți în circuitul masculin de tenis.

Roger Federer și apusul carierei, tot mai aproape

Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, Roger Federer nu a mai triumfat în cadrul unui turneu major de la Australian Open 2018. Anul acesta, el a disputat finala de la Wimbledon în compania lui Novak Djokovic. Până la urmă, sârbul s-a impus într-un meci epic de cinci seturi.
Australian Open
Novak Djokovic, un monument de tristeţe. Cum a fost surprins pe aeroport, la plecarea din Australia
ACUM 16 ORE
Aflat la Geneva, acolo unde va evolua în cadrul Laver Cup, Roger Federer le-a spus jurnaliștilor prezenți la eveniment că în următoarea perioadă va lua o decizie referitoare la retragerea din activitate. "În interiorul meu, am decis că vreau să joc până la Wimbledon (n.r. ediția din 2020). Acum sunt destul de ocupat ca să am o părere și în legătură cu Tokyo (n.r. locul unde vor avea loc Jocurile Olimpice). Am discutat și cu echipa mea în legătură cu o participare acolo (n.r. la Tokyo). Am vorbit și cu Mirka, soția mea, și cu siguranță voi lua o decizie în următoarele săptămâni. Pentru mine este important acum să particip la o serie de turnee, iar apoi să am pauză, să pot sta alături de familie. Acest lucru trebuie pus la cale cu Pierre Paganini (n.r. antrenorul de fitness al elvețianului)", a mărturisit Federer.

Cel mai titrat jucător din ATP, tot mai aproape de finalul carierei

"În mod normal, încep pregătirea pentru noul sezon pe 4 decembrie, însă de această dată va fi pe 11 decembrie. Totul este deja stabilit. Nu voi fi la 100% din punct de vedere fizic la ATP Cup (noul format al Cupei Davis), însă obiectivul meu este Australian Open", a mai spus Federer.
În acest sezon, marele campion elvețian a cucerit trei turnee: Dubai, Miami, Halle, și a încasat șapte înfrângeri de-a lungul întregului an competițional. De asemenea, Federer a cucerit în carieră 102 turnee, 20 fiind de Grand Slam. La un singur turneu major distanță se află marele lui rival, Rafael Nadal, care l-a câștigat pe al 19-lea la US Open 2019. Ibericul este urmat în această ierarhie de Novak Djokovic, cu 16 turnee de Grand Slam, ultimul la Wimbledon, în 2019.
Australian Open
Novak Djokovic, învins în afara terenului! Guvernul australian salută victoria
ACUM 18 ORE
Australian Open
Novak Djokovic, lovit crunt, deşi e la pământ: "Nu va fi niciodată "GOAT"-ul din tenis!"
ACUM 20 ORE