Roger Federer a declarat în urmă cu câteva zile că-și dorește să cucerească primul titlu major din 2020, Australian Open. Marele campion elvețian a spus, de asemenea, că este conștient că poate face asta. Federer este hotărât să-și etaleze cel mai bun tenis la Melbourne, acolo unde va debuta în noul sezon competițional. El nu va evolua înainte de Australian Open la altă competiție.
“Desigur, totul începe cu Australian Open. Mă voi antrena din greu în presezon, așa cum o face toată lumea, dar știu că pot câștiga la Melbourne și asta este foarte important pentru mine”, a spus Federer. Elvețianul a terminat anul 2019 fără niciun titlu major. În 2019, Federer era campionul en-titre în Australia, însă a fost eliminat în turul al patrulea de către Stefanos Tsitsipas.

Roger Federer țintește Australian Open 2020

Laver Cup
Cine câștigă a patra ediție a Laver Cup. Pariul lui Roger Federer înaintea evenimentului din Chicago
22/09/2021 LA 15:09
“Am avut doi ani incredibili în 2017 și 2018 când am câștigat acolo. Nu a trecut atât de mult timp de atunci, iar asta îmi dă încredere că o pot face din nou. Este fără doar și poate primul turneu important din an și este o prioritate pentru mine. Wimbledon este întotdeauna o prioritate. Nu trebuie să spune mai multe despre asta, este deja știut”, a mai spus Federer.
Roger Federer își va începe sezonul la Australian Open (20 ianuarie – 2 februarie), iar apoi va merge la Dubai pentru turneul Dubai Duty Free Tennis Championships, care va avea loc în perioada 17-29 februarie. Pentru elvețian vor urma turneele de la Indian Wells (9-22 martie) și Roland Garros (24 mai – 7 iunie).
Toate cele patru turnee de Grand Slam se văd în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport Player.
Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
22/09/2021 LA 08:58
Tenis
Roger Federer, nerăbdător să revină în competiții! Ce spune despre parcursul lui Djokovic din 2021
20/09/2021 LA 14:17