Wimbledon 2021 este poate ultima șansă pentru Roger Federer de a-și mai trece în palmares un titlu de Grand Slam. Elvețianul va împlini în curând 40 de ani și e greu de crezut că va mai putea lupta cu șanse reale pentru trofeu la un alt turneu major.
Revenit la începutul acestui an după o pauză de 13 luni, Federer nu a strălucit în cele 4 turnee pe care le-a jucat, dar elvețianul a afirmat mereu că Wimbledon-ul este principalul său obiectiv în acest sezon. În pregătirea Grand Slam-ului londonez, Federer a jucat la Halle, dar a suferit o înfrângere oarecum surprinzătoare în turul secund, în fața lui Felix Auger Aliassime.
Eșecul a fost foarte greu de digerat de către campionul elvețian, care s-a declarat după acel meci foarte dezamăgit de atitudinea sa, în special în timpul celui de-al 3-lea set.
Tenis
Wilander surprinde! Cum vrea să se încheie cursa pentru supremație între Federer, Nadal și Djokovic
ACUM 17 ORE

Roger Federer: "Cred că am o șansă la Wimbledon"

Cu numai două zile înainte de startul turneului de la Wimbledon, Federer a spus că a lăsat în urmă meciul cu Aliassime, fiind foarte încrezător în șansele salela competiția de pe iarba londoneză.
"Știu că aici nu se va mai întâmpla asta (n.r. atitudinea negativă pe care a recunoscut că a avut-o la Halle) pentru că sunt gata, sunt încântat și concentrat. Știu că pot face totul mult mai bine. Sincer, nu știu ce a fost (n.r. la Halle). Dar cred că trebuie să iau lucrurile pozitive din ultimele săptămâni. Acum sunt aici, la Wimbledon, și cred că am o șansă.
Știu cădacă intru în formă voi ajunge în a doua săptămână, care este obiectivul în acest moment. Apoi, cred că este foarte posibil să devin din ce în ce mai puternic, pe măsură ce trece fiecare meci.", a declarat Federer, citat de tennismajors.com.
Roger Federer și Novak Djokovic sunt pe părți diferite de tablou, iar fanii tenisului speră la o finală între cele două legende ale sportului alb. În primul tur, elvețianul va juca cu francezul Adrian Mannarino, jucător pe care l-a învins în toate cele 6 confruntări directe de până acum, în 2 rânduri chiar pe iarba de la Wimbledon.
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie - 11 iulie și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
US Open
"Sfârșitul unei ere!" Verdictul lui Woodbridge privind carierele lui Djokovic, Nadal și Federer
IERI LA 05:16
US Open
Cum a făcut agentul lui Federer tot posibilul ca Medvedev să-l bată pe Djokovic în finala US Open
IERI LA 16:17