Roger Federer, 39 de ani, nu joacă la Australian Open 2021. Campionul elvețian a păstrat tăcerea în spațiul public în ceea ce privește situația tensionată de la primul turneu de Mare Șlem al anului, însă are un interes legitim în ceea ce privește acțiunea de la Melbourne. Dincolo de faptul că pe 21 februarie Rafael Nadal îl poate detrona de pe primul loc în topul celor mai multe titluri de Mare Șlem câștigate în carieră, cu un al 21-lea trofeu, elvețianul va privi întrecerea mai atent prin lupa de manager și a proiectului creat special ca plan pentru viața sa de după retragerea din activitatea competițională.

Roger Federer, Tony Godsick și Team8

Nu mai este un secret faptul că averea impresionantă a lui Roger Federer a fost construită cu ajutorul unui manager sclipitor, pe numele său Tony Godsick, după cum accentua corespondentul din staff-ul lui Rafael Nadal, Carlos Costa.
Tenis
Secretul lui Carlos Alcaraz, dezvăluit de Marius Copil! "Nu-i place stilul ăla de joc"
ACUM 18 ORE
În 2013, la șapte ani de la începutul colaborării lor începute sub umbrela colosului IMG, Federer și Godsick au pus împreună bazele proiectului Team8, o companie de management sportiv și divertisment, atrăgând alți doi investitori americani. Rolul lui Roger Federer a fost, la început, unul formal și mai degrabă neoficial. Onorific. Compania înregistrată în Ohio, în Statele Unite, și-a propus să se impună în zone precum managmentul sportivilor de top, drepturi tv și organizare de evenimente. Primul client al Team8 a fost argentinianul Juan Martin del Potro, iar de-a lungul anilor au semnat contracte cu această firmă Grigor Dimitrov și Alexander Zverev.
CEO al Team8 este Godsick, pe umerii căruia cade în mare parte responsabilitatea deciziilor.
Vrem să fim o agenție-butic, care să managerieze doar un grup de sportivi reprezentativi. Vom fi foarte selectivi, comparativ cu agențiile care contractează atleți la grămadă și care vânează și mulți juniori. Pot să reprezint foarte bine brandul Federer, însă nimeni nu se vinde mai bine decât el însuși. | Tony Godsick
  • În același an 2013, Rafael Nadal lansa și el o firmă de impresariat sportiv, alături de Carlos Costa, însă proiectele celor doi mari rivali s-au dezvoltat diferit.

Team8 a renunțat la Zverev înainte de Australian Open, i-a adus un milion de dolari lui Cori Gauff

Team8 a luat o decizie imensă înainte de startul sezonului 2021, renunțând să îl mai reprezinte pe germanul Alexandert Zverev, proaspăt finalist la US Open. Germanul a călcat strâmb în timpul perioadei pandemiei de coronavirus, după Adria Tour, iar mai apoi a fost acuzat de o fostă iubită din WTA de abuz în perioada relației.
Cât de puternică este compania Team8 înființată de Roger Federer a fost evident și prin faptul că i-a facilitat contracte în valoare de un milion de dolari la doar 15 ani lui Cori Gauff, noua stea a tenisului american, la scurt timp după succesul acesteia din proba junioarelor de la Roland Garros.
Statutul lui Roger Federer a fost decisiv pentru un alt succes de marcă al Team8: lansarea în 2017 a Laver Cup, o întrecere pe națiuni demonstrativă între Europa și restul lumii care și-a câștigat un loc foarte bun în calendar, a reușit să atragă toate marile nume ale tenisului masculin și a depășit ca interes Cupa Davis.
"Universal Tennis Ratings" este un alt succes de box-office al Team8 - o formulă de calcul alternativă a clasamentului mondial în funcție de forma recentă a sportivilor și rezultatele obținute în funcție de nivelul adversarilor.
Dorința fanilor tenisului acum este ca momentul retragerii lui Roger Federer să se amâne cât mai mult posibil. Însă tot mai des se va vorbi în anii ce vin despre proiectele din afara terenului ale elvețianului, o altă parte uriașă a imensei moșteniri pe care acesta o lasă sportului.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Diriyah Tennis Cup
Alexander Zverev a revenit cu succes pe teren! Germanul l-a învins pe Thiem la Diriyah Cup
IERI LA 15:40
Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
07/12/2022 LA 17:19