Roger Federer nu a mai jucat un meci în circuit din luna iulie, de la Wimbledon, acolo unde a pierdut în faza sferturilor de finală în fața lui Hubert Hurkacz. Elvețianul a fost nevoit să ia din nou o pauză pentru a-și trata din nou genunchiul la care suferise deja două operații anul trecut.
Elvețianul a anunțat că nu va mai juca în 2021 pentru că va suferi o a treia intervenție chirurgicală la același genunchi, însă acum pare încrezător și nerăbdător să revină în competiții, în 2022. Federer a explicat că "cea mai rea" parte a sezonului a trecut pentru el și că e pregătit să se gândească tot mai mult la revenire.
Tenis
Australienii nu sunt pregătiți "să-l sacrifice" pe Novak Djokovic! Decizia organizatorilor AO2022
ACUM 14 ORE

Roger Federer, despre starea de sănătate și parcursul lui Djokovic în 2021

"Cea mai grea perioadă a trecut deja. Acum privesc înainte spre tot ce urmează pentru mine. Am trecut prin același lucru anul trecut. Sper să pot reveni pe un teren de tenis cât mai repede cu putință, dar încă am nevoie să am răbdare. Sunt încrezător că pot reveni la un nivel bun, asta îmi dă putere", a spus Federer în presa din Elveția.
Roger Federer a fost întrebat și despre parcursul lui Novak Djokovic în 2021. Sârbul a fost la doar o victorie distanță de a îndeplini Calendar Grand Slam (câștigarea celor 4 turnee majore în același an): "Eu cred că este posibil. Djokovic a dovedit asta în 2021, dar este foarte greu de atins. În orice caz, ce a reușit Novak anul acesta este de-a dreptul excepțional", a mai spus Federer.
Tenis
Novak Djokovic nu poate participa nevaccinat la Australian Open! Mesaj fără echivoc din Melbourne
20/10/2021 LA 09:50
Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara din optimi, de la Moscova
20/10/2021 LA 05:13