S-a zvonit că 2020 va fi ultimul an în tenisul profesionist pentru veteranul elvețian, care va împlini 39 de ani în august. El ar mai fi avut o ultimă țintă aurul olimpic.
Calendarul competitivi a fost decimat de pandemia de coronavirus și deși circuitul masculin se va relua în august, Federer va rata restul sezonului după ce s-a operat la genunchi în timpul pandemiei. Luthi a negat că Federer, pe care îl pregătește din 2007, plănuiește să se retragă atunci când va reveni anul viitor.
”Roger încă iubește viața ca tenismen, nu l-am auzit niciodată să spună pentru că are nevoie de o schimbare de stil de viață sau că a obosit de la călătorit”, a declarat Luthi pentru revista elvețiană Smash.
WTA Finals
Emma Răducanu, șanse reale de a ajunge la Turneul Campioanelor! Cum arată clasamentul momentan
ACUM 36 MINUTE
”Nimic nu poate fi exclus 100% dar având în vedere că iubește tenisul și timpul petrecut cu prietenii de pretitudindeni, nu cred că se gândește să se retragă în 2021”, a continuat el.
Federer a ratat și ultimele șase luni din 2016 pentru ca apoi să revină în 2017 pentru a câștigat Grand Slam-urile cu nr. 18 și 19 iar Luthi consideră că elvețianul ar putea reveni spectaculos din nou.
”Este adevărat, există paralele cu 2016. Poate va folosi asta în avantajul lui. Adevarăul este că această accidentare a venit în cel mai bun moment”, a afirmat Luthi.vv
”La o zi după operație abia aștepta următoare fază în care va petrece timp cu familia sa. El are capacitatea de a fi ambițios fără a se enerva din cauza evenimentelor neașteptate”, a afirmat Luthi.
Tenis
România revine în Grupa Mondială în tenisul feminin
ACUM O ORĂ
Moselle Open
Andy Murray e în sferturi la Metz, după o evoluție solidă în fața lui Pospisil! Rezumatul partidei
ACUM 3 ORE