Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, Roger Federer a revenit în arena competițiilor de tenis de prim rang cu o victorie în 3 seturi, în fața jucătorului britanic Daniel Evans (28 ATP), după aproape 14 luni de inactivitate. Elvețianul a cedat mai apoi în fața georgianului Nikoloz Basilashvili și a hotărât să-și ia o pauză mai mare de la turnee pentru a se pregăti mai mult pentru turneele viitoare.
Fostul lider mondial a fost întrebat de curând dacă mai crede în visul lui, acela de a reveni la cel mai înalt nivel, alături de rivalii săi, Rafael Nadal și Novak Djokovic. Presa din Statele Unite ale Americii transmite că elvețianul a fost ușor iritat de întrebare și a oferit un răspuns ironic, în urma căruia dă de înțeles că nici nu ia în calcul să dea greș cu revenirea lui pe terenul de tenis.

Roger Federer, anunț ferm despre revenirea în competiții

Australian Open
Veste uriaşă pentru Rafa Nadal, înainte de finala Australian Open. Şansele să câştige, mult mai mari
ACUM 18 ORE
"Vreau să câștig câteva turnee și să înving cei mai buni jucători ai lumii. Nu am revenit pentru a juca doar turul secund în mijlocul pustietății. Simt că știu ce am de făcut pentru a urca iar în fazele superioare ale competițiilor majore. E un vis pe care pot să mi-l împlinesc din nou. Mă antrenez mult deși nu vorbesc prea mult despre asta. Sper că lumea va înțelege cât de mult mă pregătesc. Nu m-am oprit niciodată să joc atât de mult până la momentul în care a trebuit să mă operez de două ori la genunchi. Inactivitatea e foarte dificilă", a spus Roger Federer, potrivit Tennis World USA.
Chiar dacă are 39 de ani și vine după două operații la genunchi, Roger visează la al 21-lea turneu de Grand Slam și pare să înțeleagă faptul că Wimbledon 2021 reprezintă singura lui șansă. La Australian Open "rege" e Djokovic, la Roland Garros Nadal e de neînvins, în timp ce US Open, deși un turneu deschis, îi are ca favoriți pe Nole, Rafa, Medvedev și Thiem. În egală măsură, Federer țintește medalia de aur la simplu, la Jocurile Olimpice, singura care îi lipsește din cariera fabuloasă. Fedex are un aur olimpic în CV, dar în competiția de dublu.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și fiecare Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Australian Open
Nadal, după calificarea în finala la Australian Open: "Un singur lucru contează pentru mine acum"
ACUM 20 ORE
Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
23/01/2022 LA 10:42