Roger Federer a anunțat că nu va participa la Australian Open 2022, potrivit Le Matin. Elvețianul a vrut să clarifice situația sa medicală, după ce în ultimele zile s-a speculat intens pe tema unei posibile participări în luna ianuarie la Melbourne.
Cu toate aceste, Federer abia a început procesul de recuperare în urma operației suferite la genunchiul drept, care a avut loc după ediția din acest an de la Wimbledon.
Chiar dacă nu va participa la primul Grand Slam al anului 2022, Roger Federer estimează că va reveni pe terenul de tenis în vara anului 2022 și speră să poată reuși să participe la Wimbledon, cu toate că a declarat că ar fi surprins dacă va reuși să joace la All England Club.
Tenis
Cât ghinion pentru Federer: nu scapă de probleme nici după retragere. Dezvăluirea făcută
ACUM 4 ORE

Roger Federer: "Ambiția mea este să văd de ce sunt capabil"

"Trebuie să am răbdare și să îi dau genunchiului meu timp să se vindece. Următoarele lui sunt cruciale. Voi putea să încep alergările ușoare în luna ianuarie, iar în martie și aprilie voi începe antrenamentele pe teren. Astăzi estimez că revenirea mea la competiții va avea loc în vara anului 2022.
Aș fi extrem de surprins dacă voi putea să joc la Wimbledon. În această vară ama decis să îmi rezolv problemele cu meniscul, ceea ce necesită o perioadă lungă de pauză. Apoi, medicii au avut oportunitatea de a îmi trata și cartilajul. Aceste două intervenții necesită răbdare și prudență.
https://i.eurosport.com/2017/01/29/2014307.jpg
Ambiția mea este să văd de ce sunt capabil. De asemenea, mi-aș dori să pot spune la revedere tenisului așa cum vreau eu. De aceea dau totul pentru a mă recupera. Dar să fim clari, nu este sfârșitul lumii dacă nu voi mai juca o finală de Grand Slam. Dar este ultimul meu vis să revin. Și chiar cred în acest vis, cred în acest gen de miracole", a declarat Roger Federer pentru publicația elvețiană Le Matin.
Cu 20 de titluri de Grand Slam în palmares, Roger Federer este la egalitate cu marii săi rivali, Rafael Nadal și Novak Djokovic. Ultima partidă a acestuia a avut loc în luna iulie, la Wimbledon, atunci când a fost învins în sferturile de finală de Hubert Hurkacz.
Confirmarea lui Roger Federer că nu va participa la Australian Open 2022 vine la câteva zile de la anunțul antrenorului său, Ivan Ljubicic, că șansele elvețianului de a juca la Melbourne sunt foarte mici.
Miercuri vor avea loc alte două partide de la Torino, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 2 și Eurosport Player:
  • Novak Djokovic-Andrey Rublev, ora 15:00
  • Stefanos Tsitsipas-Casper Ruud, ora 22:00
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
"De asta cred că Halep e inocentă!". Un tenismen vine cu o variantă la care nu s-a gândit nimeni
ACUM 10 ORE
Tenis
Juan Carlos Ferrero încă are resentimente față de Sascha Zverev. Ce a spus antrenorul lui Alcaraz
IERI LA 11:03