Roger Federer și Alexander Zverev vor disputa un meci demonstrativ la Parque Roca Stadium în Buenos Aires. Marele campion elvețian a mărturisit că la 38 de ani încă mai învață lucruri noi și nu se gândește deocamdată la retragere, asta în ciuda faptului că este întrebat tot mai frecvent despre asta în circuit.
"Retragerea mea depinde de starea de sănătate. În acest moment, nu văd niciun motiv să mă opresc. Cred că în 2009 am fost întrebat prima oară de retragere. Au trecut 10 ani şi sunt aici. Sunt exact unde vreau să fiu la această vârstă. Speram să joc mult timp, iar în 2004 mă aşteptam să joc până la 35-36 ani, dar acum sunt într-o altă dimensiune. Acum sunt fericit, fără accidentări", a spus Federer la conferința de presă.

Roger Federer, încântat să încerce lucruri noi

Tenis
Revenirea lui Roger Federer în circuit, o încercare ratată? Ce anticipează Mats Wilander pentru 2022
26/11/2021 LA 13:26
"Fiecare generaţie aduce ceva nou şi eu cred că pot să învăţ, să progresez şi asta este ceea ce fac. Din această partidă voi învăţa ceva, ştiu asta. Voi juca, mă voi bucura şi cu siguranţă voi încerca lucruri noi. Mereu am vrut să fiu mai bun şi la 38 de ani încă nu este târziu. Nu am reguli, depinde ce voi simţi. Depind de sănătatea mea, de familia mea şi de rezultatele mele. Acum mă simt bine şi mă bucur de drumul meu, nu am motiv să mă opresc. Trăim o eră interesantă, tinerii pun presiune. Va fi din ce în ce mai greu să câştigi, nu mă va surprinde să văd campioni noi, dar sper să continui pe linia mea", a mai spus Federer în Argentina.
Roger Federer a hotărât să participe și anul viitor în circuit la turneele majore. Elvețianul va merge și la Tokyo la Jocurile Olimpice. În 2019, el a jucat o singură finală de Grand Slam, la Wimbledon, acolo unde a fost învins în mod dramatic de Novak Djokovic după ce a avut două mingi de meci. Federer a cucerit anul acesta patru titluri: Dubai, Halle, Miami și Basel.
Tenis
"Federer, Nadal și Djokovic nu sunt de neînlocuit!" Medvedev promite show de la noua generație
26/11/2021 LA 12:13
Tenis
Era titanilor Federer, Nadal și Djokovic a ajuns la final! "Amenințarea" noii generații, confirmată
23/11/2021 LA 14:34