Roger Federer nu va mai fi în primele zece poziţii ale clasamentului mondial (ATP), care va fi publicat luni, pentru prima oară în ultimii aproape cinci ani, după ce polonezul Hubert Hurkacz s-a calificat în optimile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Indian Wells.

Indian Wells : Turul 3 - Polonezul Hurkacz a obținut o victorie clară în fața lui Tiafoe

Absenţa sa de la Indian Wells îl va costa pe Federer 480 de puncte, conjugate cu calificarea lui Hurkacz, aflat acum pe locul 12 în ierarhia mondială, vor face ca elveţianul să cadă de pe locul 9 pe 11.
Tenis
Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea! Distincția primită de sportivă
ACUM 4 ORE
Campionul elveţian, care a avut un an 2020 aproape alb din cauza pandemiei de Covid-19 şi a celor două operaţii suferite la genunchiul drept, şi-a făcut revenirea în competiţii în primăvară. Însă, după 13 meciuri şi un sfert de finală la Wimbledon a pus capăt prematur sezonului din cauza durerilor la genunchiul drept.

Roger Federer iese din Top 10 mondial! Hurkacz este cel care îi provoacă ieșirea

Absenţa prelungită de pe terenuri l-a făcut să coboare uşor în ierarhie, după ce a început anul pe locul 5.
Ca o ironie a sorţii, cel care îi provoacă ieşirea din top 10, Hurkacz, este chiar cel care l-a învins în sferturile de finală de la Wimbledon, în iulie.
Roger Federer, care a împlinit recent 40 de ani, a intrat în top10 pe 20 mai 2002. El nu a ieşit din primele zece poziţii ale ierarhiei ATP decât pentru câteva săptămâni, în perioada iulie-octombrie 2002, iar apoi în intervalul noiembrie 2016- ianuarie 2017, când şi-a întrerupt sezonul pentru a se reface la genunchi.
Elvețianul este jucătorul cu cele mai multe prezenţe în această ierarhie din istorie, cu 967 de săptămâni! Pe locul doi este Rafa Nadal, 837 de saptămâni, iar pe 3 Jimmy Connors, cu 817 săptămâni.
În ciuda problemelor, Federer, care are în palmares 20 de titluri de Mare Şlem, nu intenţionează încă să se retragă din activitate.
Turneul ATP Masters Series de la Indian Wells poate fi urmărit în această săptămână pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Sursa: Agerpres
Tenis
Nadal, declarație superbă despre Federer:"O parte întreagă din viața mea s-a dus când el s-a retras"
ACUM 10 ORE
Tenis
Alexander Zverev, avertisment pentru rivali înainte de revenire, după ce a ratat "obiectivul vieții"
ACUM 10 ORE