Novak Djokovic este noul campion de la Roland Garros! Sârbul a revenit duminică fantastic de la 0-2 la seturi în finala cu Stefanos Tsitsipas și a cucerit al doilea său titlu la Roland Garros, al 19-lea al carierei. Liderul mondial din ATP a câștigat finala cu Stefanos Tsitsipas, scor (6) 6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4, la capătul unui meci maraton care a durat patru ore și 12 minute de joc.
Astfel, "blestemul Rafael Nadal" se oprește la Roland Garros! Niciunul dintre cei doi jucători care au reușit să-l învingă pe iberic la Paris nu au reușit până acum să câștige și trofeul – Soderling (a pierdut finala cu Federer în 2009), Djokovic (a pierdut finala cu Wawrinka în 2015). Duminică, acest "blestem" a fost rupt de marele campion sârb. În plus, Nole este singurul tenismen din Era Open care are cel puțin câte două titluri la fiecare dintre cele patru turnee de Grand Slam.

Roger Federer, prima reacție după victoria lui Novak Djokovic la Roland Garros

Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
IERI LA 16:51
Roger Federer, care e prezent la Halle pentru a pregăti cât mai bine posibil al treilea turneu de Grand Slam al anului, a fost întrebat la conferința de presă despre succesul rivalului său la Roland Garros, succes în urma căruia Nole s-a apropiat la doar un titlu major diferență de Federer și Nadal. Cei doi au câte 20 în prezent, în timp ce marele campion sârb a ajuns la 19.
"Mă întrebați asta de parcă doar titlurile de Grand Slam contează. Doar asta contează în tenis? Nu-mi place asta, pentru că în cea mai mare parte a sezonului competițional jucăm turnee ATP. Turneele de Grand Slam nu reprezintă totul. Personal, mereu mi-am dorit să dobor recordul lui Pete Sampras (14 titluri majore). Am spus de multe ori câ tot ce vine după Slam-ul cu numărul 15 este un bonus pentru mine. Cât despre Djokovic... e incredibil ce reușește. Revenirea cu Tsitsipas a fost fantastică, iar în semifinala cu Nadal s-a mișcat excelent", a spus Federer la Halle.
Jucătorii cu cele mai multe apariții în finalele de Grand Slam:
  • Roger Federer 31
  • Novak Djokovic 29
  • Rafael Nadal 28
  • Ivan Lendl 19
  • Pete Sampras 18.
Cursa titlurilor de Grand Slam:
  • 1 Roger Federer / Rafael Nadal 20
  • 3 Novak Djokovic 19.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
IERI LA 16:11
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
16/05/2022 LA 13:43