Campion la Wimbledon în 1991, Michael Stich este de părere că în tenis, accentul s-a îndreptat în ultimele decenii pe succesele istorice și pe recorduri decât spre personajele din teren și personalitatea jucătorilor. Federer, Nadal și Djokovic se laudă fiecare cu câte 20 de titluri majore, toți 3 fiind încă în cursa pentru supremație.
Medaliat olimpic cu aur la Barcelona în 1992, Stich a afirmat că îi este dor de zilele în care cei mai buni jucători din lume transmiteau emoție pe teren, erau plini de viață și obișnuiau să distreze publicul, el considerând că Federer, Nadal și Djokovic nu pot face asta în prezent, chiar dacă cei trei legendari tenismeni sunt admirați în toată lumea de milioane de fani.
Tenis
Ce au făcut organizatorii de la Australian Open, după criza lui Medvedev. Dezvăluirea lui Cahill
ACUM 36 MINUTE

Roger Federer, Rafa Nadal și Novak Djokovic, puși la zid de Michael Stich

Stich a declarat pentru Blick că "la un moment dat, totul era despre tenis. Acum, toată lumea vorbește doar despre succesul istoric, mai puțin despre oameni. Nu știți cine sunt cu adevărat profesioniștii de astăzi: Ce știu astăzi despre Nadal, Federer sau Djokovic? Fanii vor să vadă emoție pe teren. Lui Federer, Nadal și Djokovic, indiscutabil cei mai mari jucători de tenis din toate timpurile, le lipsește asta. Mie personal mi-e dor să văd emoție.
Mi-e dor de autenticitatea jucătorilor de pe teren. Ceea ce le definește caracterul, sentimentele și reacțiile. Cu Federer, Nadal și Djokovic nu ai să vezi așa ceva. Amintiți-vă de Marcos Baghdatis. A spart patru rachete la Australian Open în 2012. A pierdut în primul tur și nimeni nu a spus nimic despre meci, doar despre faptul că a înnebunit pe teren", a spus Stich pentru Blick.
Australian Open
Veste uriaşă pentru Rafa Nadal, înainte de finala Australian Open. Şansele să câştige, mult mai mari
ACUM 3 ORE
Australian Open
Nadal, după calificarea în finala la Australian Open: "Un singur lucru contează pentru mine acum"
ACUM 5 ORE