Fanii au decis din nou, pentru al 19-lea an consecutiv, că Roger Federer primește votul pentru "Favoritul Fanilor" la Premiile ATP 2021. Federer, care a împlinit 40 de ani în luna august, a revenit în circuitul ATP în martie, la Doha, după ce a suferit două operații artroscopice la genunchiul drept în 2020.
Elvețianul s-a bucurat de un parcurs până în sferturile de finală la Wimbledon, acolo unde a avut parte o primire călduroasă din partea suporterilor care au venit special la All England Club pentru a-l vedea pe FedEx evoluând pe suprafața sa preferată, iarba. "Fanii au fost uimitori, ovațiile lor au fost fantastice, mi-a plăcut enorm primirea lor. De aceea joc, de asta încă joc", a spus Federer la Wimbledon.
Australian Open
Novak Djokovic, un monument de tristeţe. Cum a fost surprins pe aeroport, la plecarea din Australia
16/01/2022 LA 12:10

Roger Federer, "favoritul fanilor" pentru al 19-lea an la rând

Premiul primit anul acesta este al 40-lea al lui Federer din categoria premiilor ATP. În afara premiului de "favorit al fanilor", Federer a fost votat de colegii din circuit de 13 ori pentru a primi "Premiul Stefan Edberg" pentru sportivitate și "Jucătorul anului în revenire" (2017). El a fost, de asemenea, încoronat de 5 ori lider mondial la final de an și de două ori câștigător al "Premiului Umanitar Arthur Ashe".
Roger Federer a anunţat că nu va participa la turneul Australian Open în 2022 şi este puţin probabil să revină în circuitul profesionist până la jumătatea anului viitor, când speră să fie din nou apt de joc după mai multe operaţii la genunchi. Federer, în vârstă de 40 ani, a declarat presei din ţara sa că ar fi "extrem de surprins" dacă ar putea juca la Wimbledon, turneul de Grand Slam pe care l-a câştigat de opt ori în cariera sa (un record), ultimul său titlu pe iarba londoneză datând din 2017.
Campionul din Ţara Cantoanelor, care are în palmares 20 de trofee de Grand Slam, a mai spus că va putea relua alergările abia în luna ianuarie şi va reveni la antrenamentele pe teren în martie sau aprilie. "Trebuie să am foarte multă răbdare şi să dau timp genunchiului să se vindece. Următoarele luni vor fi cruciale", a precizat elveţianul într-un interviu acordat ziarului Le Matin.
Australian Open
Novak Djokovic, învins în afara terenului! Guvernul australian salută victoria
16/01/2022 LA 10:00
Australian Open
Novak Djokovic, lovit crunt, deşi e la pământ: "Nu va fi niciodată "GOAT"-ul din tenis!"
16/01/2022 LA 08:43