Acum însă e timpul ca Roger Federer să revină pe terenul de tenis. Marele campion elvețian a postat ieri un filmuleț pe rețelele sociale, o înregistrare care a făcut valuri pe rețelele de socializare, în care își anunța fanii că de abia așteaptă să joace iar tenis. Marele campion din Basel va reveni pe teren după o pauză de peste un an de zile. El a aflat azi și cu cine va evolua la turneul din Qatar.
"A trecut un an de când n-am mai plecat la niciun eveniment și recunosc că sunt entuziasmat. Poate că e și momentul potrivit în care să le mulțumesc oamenilor care au făcut acest lucru posibil. A fost un drum lung și greu. Știu că n-am terminat încă. Mă simt bine, m-am antrenat foarte bine și sunt pregătit. Sper că mă veți urmări și vă voi putea vedea și eu curând. Aveți grijă de voi", a transmis Federer pe rețelele de socializare.

Cu cine joacă Roger Federer la Doha și ce spune de rivalitatea cu Novak Djokovic

Tenis
Djokovic și-a făcut deja planul pentru 2023! La ce turneu își face pregătirea pentru Australian Open
27/11/2022 LA 19:54
Roger Federer va beneficia de un prim tur liber la turneul din Doha, urmând ca mai apoi să-l întâlnească pe câștigătorul meciului dintre Jeremy Chardy și Daniel Evans. Apoi, în sferturile de finală, Roger poate da peste Borna Coric, în semifinale poate juca împotriva lui Shapovalov sau a lui Goffin, iar în finală l-ar putea întâlni pe Dominic Thiem sau pe campionul en-titre, Andrey Rublev.
Federer a cucerit titlul la Doha de trei ori: în 2005, 2006 și 2011. La ultima ediție, cea din 2020, rusul Andrey Rublev a câștigat marele trofeu. Fostul lider mondial din ATP, (încă) la egalitate cu Djokovic la numărul de săptămâni petrecute pe locul 1 ATP, a vorbit la Doha despre rivalitatea pe care o are cu sârbul: "Mă bucur de fiecare dată când joc cu el. Avem stiluri de joc atât de diferite, întotdeauna reușim să scoatem ce-i mai bun unul de la celălalt. Novak poate intra într-un mod de joc în care pur și simplu nu ratează. Este fără îndoială unul dintre cei mai mari tenismeni din câți au existat. El, altăuri de alții foarte buni, m-au făcut să devin și eu mai bun", a spus Federer la Doha.
Bilanțul victorii – înfrângeri între coloșii din Big 3
  • Novak Djokovic: 56 victorii / 50 înfrângeri
  • Rafael Nadal: 51 victorii / 45 înfrângeri
  • Roger Federer: 39 victorii / 51 de înfrângeri
Tenis
O fostă campioană, atac la Djokovic după ce sârbul nu a fost nominalizat la premiul pentru fair-play
26/11/2022 LA 15:39
Tenis
Nadal și Alcaraz, nominalizați la premiul pentru sportivitate în 2022! Djokovic, rămas pe dinafară
26/11/2022 LA 14:34