Emma Răducanu a ajuns până în optimile de finală la Wimbledon, primul ei turneu de Grand Slam la senioare. Nu a trecut mult timp până când sportiva de origine română și-a făcut apariția în calificările de la US Open, acolo unde a câștigat titlul, după ce a învins-o pe Leylah Fernandez în ultimul act de la New York, scor 6-4, 6-3.
La doar a doua participare într-un Grand Slam, Emma Răducanu a uimit o lume întreagă, fiind prima jucătoare venită din calificări care câștigă un turneu major, fără a ceda set. Parcursul fabulos al tinerei jucătoare britanice la US Open, încununat cu câştigarea trofeului, a atras privirile tuturor. Roger Federer s-a declarat și el de-a dreptul uimit de forța sportivei de origine română.
Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
ACUM 19 ORE

Emma Răducanu și dificultățile unui star în devenire, prin ochii lui Roger Federer

Roger Federer a acordat de curând un interviu pentru GQ Magazine în care a vorbit despre ascensiunea fulminantă a tinerei sportive, dar și despre dificultățile uriașe pe care le întâmpină tinerii sportivi care uimesc o lume întreagă la câteva turnee: "Am urmărit-o pe Emma Răducanu la Wimbledon, dar și pe Naomi Osaka în ultimii ani. Poveștile lor sunt incredibile, dar e dureros să vezi ce li se întâmplă atunci când nu se simt bine.
Stresul este atât de mare și cred că o mare parte din vină o are social media. În primii zece ani din viața mea nu exista social media. Cred că aveam un website la început, dar în următorii ani s-a dezvoltat incredibil de mult această parte. În același timp, situația presei trebuie regândită.
Cred că sunt unul dintre tenismenii care au făcut cele mai multe interviuri. Sunt și eu de acord că se procedează mereu la fel. Cred că jucătorii, turneele, jurnaliștii, toți ar trebui să stăm împreună și să vedem ce ar funcționa mai bine pentru noi. Ne trebuie o revoluție sau măcar o evoluție față de unde suntem azi. Trebuie să avem grijă de noua generație.
Nu vreau să-mi imaginez cum ar fi fost să trebuiască să mă îngrijesc de social media la începutul carierei mele. Nu am nicio idee cum aș fi putut să gestionez situația. În fiecare zece comentarii există unul negativ și bineînțeles că te concentrezi pe acela. Este o situație oribilă. Trebuie să ne amintim că tenismenii sunt atleți și profesioniști, dar și oameni în aceeași măsură", a spus Federer.
Tenis
Nadal a pus capăt oricăror speculații! De ce e Federer cel mai mare rival al său și nu Djokovic
IERI LA 09:27
Tenis
Roger Federer, ușurat după retragerea din tenis! Ce a spus elvețianul despre o carieră de antrenor
19/11/2022 LA 16:19