Rafael Nadal a cucerit cel de-al 19-lea lui titlu major anul acesta la US Open după o finală disputată cu Daniil Medvedev, iar sârbul l-a cucerit pe cel cu numărul 16 la Wimbledon în urmă cu câteva luni.
Marele campion elvețian, acum în vârstă de 38 de ani, este la primul sezon din 2016 în care nu reușește să cucerească niciun titlu major. Totuși, Federer se bucură încă de supremație și spune că este fericit să joace la un asemenea nivel competitiv. De asemenea, Federer mai spune că anul viitor speră să se mai bucure de gloria câștigării unui titlu major până la retragere, un moment pe care legendarul jucător din Țara Cantoanelor nu l-a stabilit deocamdată. El a mărturisit că-și dorește să joace și la Wimbledon în 2020, decizia de a continua cu Jocurile Olimpice de la Tokyo fiind sub un mare semn al întrebării.

Roger Federer: "Întotdeauna va exista un record pe care marii campioni vor urmări să-l bată"

Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de eleva lui Cahill, după ce a avut două mingi de meci
ACUM 3 ORE
"Desigur că aș vrea să-mi păstrez recordul intact, dar nu este un obiectiv realist. Toți cei din lumea tenisului și jurnaliștii mă întreabă despre asta din ce în ce mai mult. Întotdeauna va exista un record pe care jucătorii foarte buni vor urmări să-l bată. Eu sper să fiu un contracanditat de luat în seamă în 2020, dar să fiu capabil să joc așa la vârsta mea este atât de plăcut. Aș vrea să privesc la un moment dat această eră și să mă gândesc că în timpul ei au evoluat în mod minunat trei jucători grozavi", a spus Federer în cadrul unei conferințe de presă susținută la Laver Cup.
De asemenea, Federer a mai spus că dacă ești într-adevăr un campion nu ar trebui să conteze era în care evoluezi. "Pentru mine, cei mai mari campioni ar trebui să fie capabili să joaceîn orice eră. Ia-l exemplu pe Rafa, mulți oameni cred că ar avea dificultăți cu rachetele de lemn. Eu nu sunt de acord. Fără niciun dubiu ar lovi mult mai plat. E exact același lucru și pentru Rod Laver care lovea plat din cauza timpului în care el evolua. Cu rachetele noastre, Rod Laver s-ar fi descurcat mult mai bine. Cele mai bune mâini, cei mai buni ochi învață,evoluează și găsesc o modalitate de a folosi talentul cu măiestrie. Noi am vorbit deja despre asta cu Borg și McEnroe care au experimentat tranziția. Este foarte interesant, afli de la eiatât de multe lucruri de necrezut. Tenisul a evoluat mult. Când te uiți la Nadal, Thiem sau Tsitsipas antrenându-se, toți lovesc mingea cu o intensitate nebună, iar în meciurile oficialejocul lor scade cu unul sau două niveluri. În trecut se întâmpla fix contrariul: obișnuiam să ne ridicăm nivelul în timpul meciurilor oficiale. Este grozav să vorbim despre toate acesteajustări între noi", a mai spus Federer.
Următoarea șansă a elvețianului de a cuceri un nou titlu de Grand Slam este Australian Open 2020, turneu care se desfășoară în ianuarie 2020. Pentru Federer ar fi al 21-lea lui titlu major al carierei, aș șaptelea la Melbourne, după cele câștigate în 2004, 2006, 2007, 2010, 2017, 2018. Marele campion elvețian urmărește să cucerească, de asemenea, cel de-al 9-lea lui titlu la Wimbledon, după cele pe care și le-a trecut în palmares în 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017. El s-a aflat la doar un punct distanță, în două ocazii, de a cuceri anul acesta titlul la All England Club, în finala disputată cu Novak Djokovic. Până la urmă, sârbul a revenit și s-a impus, cucerind titlul major cu numărul 16.
Australian Open
Marian Vajda a rupt, în sfârşit, tăcerea. Antrenorul lui Djokovic a spus cum se simte sârbul
ACUM 4 ORE
Australian Open
EXCLUSIV | Florin Mergea, despre controversatul "caz Djokovic": "E normal să-i dea în judecată!"
ACUM 5 ORE