Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că jucătorii mai slab clasați din tenisul mondial masculin câștigă mult mai puțin decât sportivii din top, diferențele dintre sumele încasate fiind uriașe. Pandemia de coronavirus a reprezentant pentru mai mulți tenismeni aflați în afara Top 150 ATP o lovitură fatală, care i-a determinat să renunțe la sportul alb.
Din acest motiv, Novak Djokovic a pornit o reală revoluție în tenisul mondial, lansând PTPA, o asociație a tenismenilor profesioniști menită să producă schimbări esențiale în viața tenismenilor mai slab clasați. Chiar dacă a provocat multă agitație, marele campion sârb a reușit să le ofere colegilor de breaslă ajutor prin inițiativele sale.

Federer și Nadal, puși la zid de tatăl lui Novak Djokovic

Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
ACUM 40 MINUTE
Srdjan Djokovic, tatăl lui Novak, a vorbit despre eforturile fiului său și nu a ratat ocazia să trimită săgeți în direcția lui Roger Federer și Rafael Nadal, doi dintre coloșii sportului alb care au refuzat să se implice în lupta pornită de Djokovic pentru jucătorii mai slab clasați din ierarhia ATP.
https://i.eurosport.com/2020/06/24/2838300.jpg
"Este cunoscut faptul că jucătorii aflați în afara Top 150-200 ATP de abia pot supraviețui de pe urma a ce câștigă în circuit, iar Novak singur, fără ajutorul rivalilor lui, Federer și Nadal, care nu au făcut nimic, a reușit să-i ajută pe sportivii mai slab clasați.
La Australian Open a reușit să reducă premiile semifinaliștilor și finaliștilor cu până la 30%. Acei bani au fost redistribuiți jucătorilor care nu au reușit să treacă de turul 1 și 2 și care au ajuns cu mari eforturi în Australia", a spus Srdjan Djokovic în presa din Serbia.

Novak Djokovic, singurul membru "The Big 3" care merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Novak Djokovic a plecat ieri spre Tokyo pentru a participa la Jocurile Olimpice. Sârbul este singurul membru din grupul select "The Big 3". Rafael Nadal a anunțat încă după Roland Garros că nu va merge la Tokyo, iar Roger Federer a luat această hotărâre după turneul de Grand Slam de la Wimbledon.
Medalia de aur rămâne pentru Djokovic unul dintre puținele decorații în tenis care-i lipsesc. La prima ediție la care a participat, în 2008, Nole a obținut medalia de bronz. Patru ani mai târziu, la Londra, Nole a terminat pe locul al 4-lea. Favorit la medalia de aur la Rio, sârbul a fost eliminat încă din primul tur de Juan Martin del Potro.
Australian Open
Moment istoric în semifinalele Australian Open: de 9 ani nu s-a mai întâmplat așa ceva într-un GS
ACUM 6 ORE
Australian Open
Swiatek, în semifinale la Australian Open. Meciul cu Sorana Cîrstea a ajutat-o enorm
ACUM 9 ORE