Cel mai titrat jucător de tenis din istorie, Roger Federer, a câștigat până în prezent 900 de milioane de dolari, atât pentru victoriile obținute pe terenul de tenis, dar și pentru diferitele activități din afara lui. În sezonul trecut, marele campion elvețian a încasat 93,4 milioane de dolari, acesta fiind cel mai profitabil din întreaga lui carieră.
Potrivit calculelor realizate în revista Forbes, această sumă va fi egalată sau chiar depășită în 2020, mai ales datorită contractului pe care l-a semnat în 2018 cu producătorul japonez de echipament sportiv Uniqlo. În plus, la acesta se adaugă alte contracte de marketing semnate de elvețian în anii trecuți. Veniturile totale ale campionului din Ţara Cantoanelor vor depăşi un miliard de dolari până la sfârşitul anului.

Roger Federer, în clubul sportivilor miliardari în 2020

Australian Open
Novak Djokovic, un monument de tristeţe. Cum a fost surprins pe aeroport, la plecarea din Australia
IERI LA 12:10
Singurii sportivi de top care au mai reuşit până acum să devină miliardari sunt toţi americani: jucătorul de golf Tiger Woods (44 ani), care a atins miliardul de dolari în 2009, baschetbalistul Michael Jordan (56 ani), devenit la rândul său miliardar în 2015, şi boxerul Floyd Mayweather (42 ani), supranumit "Money", în 2017.
https://i.eurosport.com/2019/12/27/2742857.jpg
Tennis.com precizează, printre altele, că fostul tenismen profesionist român, Ion Țiriac, a atins statutul de miliardar la mulți ani după ce s-a retras din activitate, asta pentru că afacerile din domeniul bancar au mers foarte bine. Un alt fost sportiv devenit miliardar este brazilianul Jorge Paulo Lemann, un prieten al lui Federer, care a jucat la rândul său tenis la cel mai înalt nivel înainte de a deveni investitor.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Novak Djokovic, învins în afara terenului! Guvernul australian salută victoria
IERI LA 10:00
Australian Open
Novak Djokovic, lovit crunt, deşi e la pământ: "Nu va fi niciodată "GOAT"-ul din tenis!"
IERI LA 08:43