Roger Federer, care continuă să muncească din greu pentru a-și reveni după accidentarea la genunchiul drept, încă nu vede lumina de la capătul tunelului. Elvețianul a vrut să oprească zvonurile insistente care sugerau că ar putea reveni în lunile urmatoare în circuit. Ei bine, marele campion din Țara Cantoanelor a vorbit și a dat de înțeles că este încă departe de revenire. El spune că în aprilie va ști mult mai bine unde se află, dar îndoielile sunt încă prezente.
Într-o intervenție video pentru Credit Suisse, fostul lider mondial din ATP a oferit mai multe informații despre starea de sănătate, despre procesul recuperării și spune că nu vrea să se grăbească. Mai mult, se pare că medicii și preparatorul său fizic nu îi dau voie să se antreneze așa cum ar vrea el pentru a evita un posibil regres care s-ar traduce prin sfârșitul carierei sale.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM 18 ORE

Roger Federer e departe de momentul revenirii în circuit

"Simt că în aprilie voi ști mai multe, apoi voi ști ce simt fizic. Până acum nu pot să alerg sau să fac exerciții simple, sărituri, opriri și porniri de pe loc. Sper ca în câteva săptămâni să fiu bine și să pot face unele dintre aceste tipuri de exerciții. Vom vedea cum va reacționa corpul meu la aceste tipuri de situații. Aceste exerciții sunt vitale pentru a reveni pe un teren de tenis. În aprilie sau mai vom ști mai multe.
În acest moment, impulsul este acolo. Sunt foarte motivat să revin și să-mi fac treaba pe teren. M-am antrenat zilele astea la sală și mâine o voi face din nou. Muncesc cât îmi este permis. Lucrurile merg bine. Este o accidentare cu o recuperare foarte lentă. Mi-aș dori să pot reveni mai repede, dar medicii și personalul fizic îmi interzic asta pentru a evita o posibilă revenire a problemelor", a spus Federer pentru sursa citată
Federer a jucat doar 13 meciuri din 2020, din cauza unei duble operații la genunchiul drept. Nu a mai jucat de la eliminarea sa în sferturile de finală la Wimbledon. Ulterior, a ratat Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru ca mai apoi să fie supus la două operații pentru a-și trata meniscul medial drept și cartilajul. Rămâne de văzut cum va evolua recuperarea elvețianului, asta pentru că marele său obiectiv este să fie prezent la Wimbledon, la finalul lunii iunie.
Tenis
Carlos Alcaraz - Roger Federer, un duel așteptat! "Ar fi trist dacă nu ar avea șansa să-l înfrunte"
13/05/2022 LA 12:23
Tenis
Interviul viral oferit de Carlos Alcaraz la doar 12 ani! Ce turnee visa atunci să câștige
09/05/2022 LA 10:51