Simona Halep, campioana din 2018 de la Roland Garros, s-a impus în duelul 100% românesc de la Paris în fața Irinei Begu, scor 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 24 de minute de joc, și s-a calificat astfel în turul al treilea la Paris, acolo unde o va întâlni pe Amanda Anisimova, favorita numărul 25 WTA, care a trecut fără emoții de Korpatsch (turul 1: 6-2, 6-0) și Pera (turul 2: 6-2, 6-0)
Simona și Amanda s-au mai întâlnit până acum o dată în circuit (Roland Garros 2019), atunci când sportiva din Statele Unite ale Americii s-a impus, scor 6-2, 6-4. La finalul meciului disputat în compania compatrioatei Irina Begu, Simona Halep a fost intervievată de Marion Bartoli. Campioana noastră a discutat și despre adversara din turul al treilea.

Simona Halep, prima reacție după victoria cu Irina Begu de la Paris

Tenis
CTP a comentat ruptura Halep – Cahill: "Nu se putea continua așa!" Ce sfat îi dă sportivei
ACUM 2 ORE
"A fost un meci greu, ea a jucat foarte bine, serviciul ei a fost puternic. Tot ce contează este că am câștigat acest meci în două seturi și de abia aștept turul al treilea. Sper să câștig meciul cu Amanda Anisimova, dar șitu că nu va fi ușor. Voi juca împotriva unei adversare foarte bune. Data trecută am pierdut aici în fața ei, deci nu este ușor, turul trei al unui turneu de Grand Slam este oricum greu, voi face tot ce pot pentru a câștiga acest meci", a spus Simona după meci.
Pentru calificarea în turul trei, Simona va primi 126.000 de euro și 130 de puncte în clasamentul WTA de simplu. De cealaltă parte, Irina Begu va ramâne cu 84.000 de euro și 70 de puncte în clasamentul WTA de simplu. În urma victoriei de miercuri, Halep conduce cu 8-0 în meciurile directe cu Begu. Simona Halep are un titlu la Paris (2018) și a mai disputat și alte două finale: 2014 (învinsă de Maria Sharapova) și 2017 (învinsă de Jelena Ostapenko).
Tenis
Ce urmează pentru Simona Halep după despărțirea de Darren Cahill. Programul campioanei noastre
ACUM 2 ORE
Tenis
Cine o va pregăti pe Simona Halep, după despărțirea de Darren Cahill
ACUM 3 ORE