Naomi Osaka a declarat forfait pentru turneul WTA de la Berlin, care va debuta pe 14 iunie, au anunţat luni organizatorii acestei competiţii pe iarbă, după retragerea controversată a niponei de la Roland Garros: "Am fost înștiințați că Naomi Osaka nu va putea fi prezentă la Berlin. După ce şi-a consultat managementul, ea va face o pauză", a declarat un purtător de cuvânt al turneului din capitala Germaniei.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Osaka, numărul 2 mondial, a provocat un adevărat şoc în lumea tenisului, refuzând săptămâna trecută să participe la conferinţele de presă de la Roland Garros, "pentru a-şi menţine sănătatea mintală".Sancţionată cu o amendă de 15.000 de dolari, ea a fost ameninţată totodată cu excluderea, nu doar de la turneul parizian, ci şi de la celelalte competiţii de Grand Slam.
Roland Garros
Pliskova, ironie "pe față" pentru Osaka, după ce nipona a zis că nu e motivată să joace la Wimbledon
IERI LA 10:19

Naomi Osaka a hotărât să ia o pauză de la turnee după retragerea de la roland Garros

În urma acestei creşteri bruşte de tensiune, Naomi Osaka a preferat să părăsească turneul parizian, după ce a explicat că a traversat "lungi perioade de depresie" începând din 2018 tocmai din cauza discuțiilor pe care a fost nevoită să le aibă cu jurnaliștii la fiecare turneu pe care l-a jucat în circuit.
Rămâne de văzut ce decizie va lua a doua jucătoare a lumii după această perioadă, înaintea celui de-al treilea turneu major al anului, Wimbledon, care se desfășoară în perioada 28 iunie - 11 iulie, în direct pe Eurosport și Eurosport Player. Wimbledon, la fel ca celelalte trei turnee majore, au amenințat-o pe japoneză cu excluderea din turneu în cazul în care aceasta refuză în continuare dialogul cu presa.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland Garros
Naomi Osaka nu știe dacă merge la Wimbledon, după eliminarea în turul 1 la Roland Garros: "E haos"
23/05/2022 LA 13:20
Roland Garros
Amanda Anisimova, victorie muncită cu Naomi Osaka! Japoneza, OUT în primul tur de la Roland Garros
23/05/2022 LA 10:48