Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#DetaliiTehnice Cine e Paula Badosa, adversara din turul 3 de la Roland Garros 2021 a Anei Bogdan

Irina Aldea

Actualizat 02/06/2021 la 18:28 GMT+3

Roland Garros 2021 | Paula Badosa este viitoarea adversară a Anei Bogdan în turul al treilea la turneul major de la Paris. Jucătoarea din Spania traversează forma vieții, fiind învinsă doar de Barty în sezonul european de zgură.

Paula Badosa

Credit imagine: Getty Images

Paula Badosa este adversara din turul al treilea la Roland Garros pentru Ana Bogdan. În vârstă de 23 de ani, sportiva din Spania traversează forma vieții pe zgură, fiind de departe suprafața pe care se simte cel mai bine. Badosa are șapte victorii la rând: a cucerit săptămâna trecută titlul de la Belgrad și a câștigat în minimum de seturi ambele meciuri jucate la Roland Garros (cu Lauren Davis, 6-2, 7-6, și cu Danka Kovinic, 6-2, 6-0).
În toate cele 12 partide disputate în sezonul european de zgură, Badosa a cedat doar în fața liderului mondial, Ashleigh Barty, în semifinalele de la Madrid, cedând acolo într-adevăr în minimum de seturi. Badosa se simte în general excelent pe zgură, ca o adevărată jucătoare din Spania, care a crescut pe această suprafață.

Roland Garros 2021 | Cine e Paula Badosa, adversara din turul 3 a Anei Bogdan

Faptul că relația ei cu zgura este foarte bună e știut încă din 2015, de când nici nu împlinise 18 ani. Atunci, Badosa a câștigat competiția junioarelor de la Roland Garros, după o finală cu Anna Kalinskaya. Astfel, misiunea Anei Bogdan în turul al treilea de la Paris nu va fi deloc una ușoară.
Profitând de abandonul niponei Naomi Osaka, Ana Bogdan a acces în această fază a turneului, iar acum se va duela pentru a doua oară în carieră cu Paula Badosa, care e în mare formă de joc pe zgură. Cele două jucătoare se cunosc deja. Ele au mai disputat un meci pe zgură în 2016, când încă Badosa nu era tocmai o mare cunoscătoare a circuitului profesionist de tenis.
La acel moment, Ana Bogdan s-a impus în două seturi în fața ibericei, pe zgura de la Sao Paulo. Acum, Badosa va veni cu un nivel al încrederii mult mai ridicat datorită jocului prestat, dar și datorită locului ocupat în clasament. Iberica se află în acest moment pe locul 35, iar 34 a fost cel mai înalt loc ocupat în clasament.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo