Iga Swiatek își asumă provocarea de a-și apăra titlul de la Roland Garros pas cu pas, spune expertul Eurosport, Mats Wilander. Tânăra sportivă din Polonia a reprezentant la ediția din 2020 marea surpriză, ea reușind să câștige turneul fără a ceda niciun set în drumul ei spre titlu. În plus, Swiatek este prima jucătoare din Polonia care cucerește un titlu major și cea mai tânără sportivă care reușește această performanță de la Rafael Nadal în 2005.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
După titlul cucerit la Roland Garros 2020, toate privirile s-au îndreptat către sportiva de 20 de ani pentru a urmări cum se descurcă pe alte suprafețe, dar și cum gestionează presiunea. Venind la Roland Garros 2021 din poziția de campioană en-titre, mai multe semne de întrebări au fost ridicate privind capacitatea Igăi Swiatek de a se ridica la așteptările tuturor.
US Open
Iga Swiatek merge în turul 3 la US Open 2021 după o remontada cu emoții în fața Fionei Ferro
02/09/2021 LA 18:14

Roland Garros 2021 | Mats Wilander crede că Iga Swiatek va repeta succesul de anul trecut

Expertul Eurosport, Mats Wilander, este de părere că Iga Swiatek surprinde pe toată lumea cu încrederea pe care o arată în joc la Roland Garros anul acesta, mai ales că tânăra sportivă din Polonia "a scăpat" de campioana din 2019, Ash Barty: "Cred că Iga a demonstrate că a-și apăra titlul aici nu o îngrijorează. Dacă sunt surprins de cât de bine se descurcă cu provocarea de a gestiona presiunea? Cred că toți suntem surprinși.
În zece ani când ea va fi câștigat deja patru sau cinci titluri aici vom ști că nu aveam niciun motiv să fim surprinși. Cred că este foarte matură pe terenul de tenis, jocul ei este extrem de matur, se vede asta în fiecare meci. Cred că întrebarea pentru ea este dacă va putea fi o jucătoare mai bună pe terenurile rapide. Are mai mult timp de gândire pe zgură, se mișcă bine și alunecă la fel, dar pe hard și iarbă îi e mai dificil. Lovitura ei de dreapta devine o slăbiciune pe aceste două suprafețe. Pe zgură nu știu cine ar putea-o întrece la ediția de anul acesta, mai ales că Barty nu mai e în concurs", a spus Mats Wilander în cubul Eurosport.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
Iga Swiatek, calificare rapidă în turul 2 la US Open! A învins-o în două seturi pe Jamie Loeb
31/08/2021 LA 23:08
Wimbledon
Ons Jabeur merge în sferturi la Wimbledon 2021! Revenire de senzație a tunisiencei cu Iga Swiatek
07/07/2021 LA 11:47