România le mai are în concurs la Roland Garros 2021 pe Sorana Cîrstea și Ana Bogdan. Ambele vor juca în turul al treilea pentru a încerca să ajungă în optimile de finală. Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la Paris, după o dispută pe muchie de cuţit în turul secund, în faţa micuţei italience Martina Trevisan, sfertfinalistă în 2020. Ea o va întâlni în turul 3 pe Daria Kasatkina.
De partea cealaltă, Ana Bogdan a ajuns în turul 3 în urma abandonului favoritei a doua de pe tabloul principal de simplu, Naomi Osaka. Paula Badosa este adversara din turul al treilea la Roland Garros pentru Ana Bogdan. În vârstă de 23 de ani, sportiva din Spania traversează forma vieții pe zgură, fiind de departe suprafața pe care se simte cel mai bine. Iberica a pierdut un singur meci în sezonul european de zgură, în fața liderului Ashleigh Barty.

Roland Garros 2021 | Ce șanse au Cîrstea și Bogdan să ajungă în optimile de finală la Paris

Roland Garros
Sorana Cîrstea, după eșecul cu Sloane Stephens: "Data viitoare, când am 6-3, 2-0 trebuie să câștig"
25/05/2022 LA 18:26
Barbara Schett, expert Eurosport, este de părere că Sorana Cîrstea este capabilă de a produce surpriza prin eliminarea rusoaicei Daria Kasatkina: "Sorana Cîrstea și Daria Kasatkina sunt două jucătoare complet diferite. Kasatkina cred că este genul de jucătoare care are o varietate mare de lovituri și o finețe în joc. Îi place să-și etaleze diverse lovituri și să rupă ritmul adversarelor. Soranei îi place să lovească plat și destul de puternic. Este una dintre jucătoarele care are brațele cele mai rapide, așa că este foarte puternică. Cred că acum se află într-un punct foarte bun pe plan mental.
În trecut își construia cumva haotic punctele și era nerăbdătoare, fără să se gândească prea mult la partea tactică. Acum simt că Sorana s-a liniștit și își construiește punctele mai bine. Știe când să atace, știe când să se apere și să stea puțin mai în spatele terenului. Cred că s-a maturizat față de anii trecuți. Pare că este pe calea cea bună, a jucat bine și la Strasbourg, așa că va fi un meci interesant. Cred că poate produce o surpriză, eliminând-o pe Kasatkina. Va fi un meci bun, cu stiluri contrastante de joc, un meci foarte, foarte deschis", a declarat Barbara la Eurosport.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
În privința Anei Bogdan, Barbara Schett este de părere sportiva noastră nu are nimic de pierdut în turul 3 la Paris: "Când joci într-un Grand Slam este benefic să ai parte de un tur liber atunci când adversara ta nu poate juca (n.r. în turul 2, Naomi Osaka s-a retras, iar Ana a avansat automat). Ai o zi liberă, ceea ce pe parcursul a două săptămâni poate ajuta fizic și mental. Toate jucătoarele de pe tabloul principal au jucat deja suficient tenis, așa că o zi de pauză în plus nu le afectează prea mult.
Ana Bogdan nu se va gândi dacă ar fi fost mai bine sau nu să joace cu Osaka, ci va fi bucuroasă că se află în turul 3. Următoarea sa adversară, Paula Badosa, a câștigat turneul de la Belgrad și este o jucătoare de urmărit în viitor. Se spune despre ea că este noua Sharapova. Este o jucătoare tânără și promițătoare, cu siguranță. Meciul va fi interesant și dificil, însă Ana nu are nimic de pierdut. Trebuie să-și facă jocul și să încerce să producă o surpriză".
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Sorana Cîrstea, OUT în turul 2 la Roland Garros! Românca, eliminată de finalista din 2018, Stephens
25/05/2022 LA 15:44
Roland Garros
EXCLUSIV | Sorana Cîrstea, dezvăluiri despre prezența lui Goran Ivanisevic la meciul ei cu Maria
22/05/2022 LA 13:04