Naomi Osaka, a doua jucătoare a lumii, a anunţat, luni, pe Twitter, că se retrage din turneul de la Roland Garros ca urmare a amenințărilor cu descalificarea primite de niponă de la cele patru turnee de Grand Slam. Prin urmare, românca Ana Bogdan se califică fără să joace în runda a treia a celui de-al doilea turneu major al anului.
''Cea mai bună alegere pentru turneu, pentru celelalte jucătoare şi pentru mine este să mă retrag (din turneu), pentru ca toată lumea să se poată concentra pe tenis'', a scris Osaka pe contul personal de Twitter. Naomi Osaka a precizat că a suferit momente de depresie după ce a câştigat primul său titlu de Grand Slam, în 2018, la US Open, iar discuţiile cu jurnaliştii i-au declanşat aceste probleme.

Roland Garros 2021 | Alex Corretja explică decizia luată de Naomi Osaka la Paris

Tenis
Schimbări în clasamentul WTA: o nouă coborâre pentru Simona Halep! Câte poziții a urcat Buzărnescu
ACUM 17 ORE
De două ori finalist la Roland Garros, expertul Eurosport Alex Corretja a explicat de ce a ajuns Osaka la decizia de a se retrage din turneu: "Este absolut șocant. Este o veste foarte tristă să aud că Naomi s-a retras din cauza acestei situații. Asta arată în primul rând că sunte ființe umane. Oamenii văd tenismenii pe teren lovind o minge dintr-o parte a terenului în alta fără să știe ce e cu adevărat în mintea lor. Călătoriile prin toată lumea, gestionarea presiunii la fiecare turneu, e dificil.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Trebuie să realizăm cu toții ce impact are decizia ei. Îmi pare sincer rău că a trebuit să se retragă. Mi-ar fi plăcut s-o văd jucând. Decizia ei de a nu vorbi cu presa este dificil de înțeles pentru că eu cred că trebuie să fii capabil să faci asta ca jucător de tenis. În continuare nu sunt de acord cu ea, cu această abordare. Probabil că de asta s-a și retras, pentru că nu a știut cum să se descurce cu situația după ce a spus că nu va merge la conferințele de presă.
E ceva ce trebuie să rezolve pe viitor și va fi interesant de văzut cum va gestiona relația cu presa pe viitor. Cred că trebuie să învețe cum să gestioneze întrebările dificile ale jurnaliștilor și să treacă peste fără să aibă gânduri negre. Dacă s-a retras din turneu, asta înseamnă că problemele ei sunt reale și foarte mari. Aceasta e situația. Probabil că e sinceră, dar e ceva ce lumea nu a mai văzut până acum. E ciudat și diferit să faci așa ceva", a spus Alex Corretja pentru Eurosport.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Naomi Osaka n-a glumit cu anunțul de la US Open! Decizia de ultim moment luată de niponă
23/09/2021 LA 13:42
Tenis
"Contrastul dintre ele este uriaș!" Ce avantaj are Emma Răducanu în fața lui Naomi Osaka
22/09/2021 LA 15:52