Naomi Osaka, a doua jucătoare a lumii, a anunţat, pe 31 mai, pe Twitter, că se retrage din turneul de la Roland Garros ca urmare a amenințărilor cu descalificarea primite de niponă de la cele patru turnee de Grand Slam. Prin urmare, românca Ana Bogdan a obținut calificarea fără să joace în runda a treia a celui de-al doilea turneu major al anului.
''Cea mai bună alegere pentru turneu, pentru celelalte jucătoare şi pentru mine este să mă retrag (din turneu), pentru ca toată lumea să se poată concentra pe tenis'', a scris Osaka pe contul personal de Twitter. Naomi Osaka a precizat că a suferit momente de depresie după ce a câştigat primul său titlu de Grand Slam, în 2018, la US Open, iar discuţiile cu jurnaliştii i-au declanşat aceste probleme. Japoneza a fost dur criticată de directorul Roland Garros pentru această decizie.

Roland Garros 2021 | Controversa "Naomi Osaka la Roland Garros" nu a luat sfârșit

Roland Garros
Naomi Osaka nu știe dacă merge la Wimbledon, după eliminarea în turul 1 la Roland Garros: "E haos"
ACUM 21 ORE
Gilles Moretton, președintele Federației Franceze de Tenis, a făcut o nouă declarație care va provoca fără doar și poate vâlvă în circuit. Acesta a transmis că oficialii Roland Garros "au gestionat boicotul lansat de Naomi Osaka foarte, foarte bine": "Cred că ne-am descurcat foarte bine cu toții.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Obiectivul nostru nu era s-o penalizăm, tot ce am făcut a fost să prezentăm regula. Tot ce am fi putut face în cazul ei ar fi fost să o amendăm în continuare, nu cred că am fi apelat la o sancțiune mai dură, pentru că înțelegem situația. Asta e regula și nu ne putem abate de la ea, toți jucătorii trebuie s-o respecte", a spus Moretton la Paris.

Roland Garros 2021 | Naomi Osaka, amendată și amenințată cu excluderea din turneu

Osaka a fost amendată cu suma de 15.000 de dolari de organizatorii turneului de la Paris pentru faptul că a lipsit de la conferinţa de presă care a urmat victoriei sale din primul tur, 6-4, 7-6 (5) cu românca Patricia Ţig. Naomi Osaka risca descalificarea în cazul în care continua să lipsească de la conferinţele de presă, au precizat organizatorii
Osaka făcuse un anunţ surprinzător înainte de Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, că refuză orice dialog cu jurnaliştii sportivi la Paris, pentru că după părerea ei conferinţele de presă pun o povară nejustificată asupra sănătăţii mentale a jucătorilor. Jucătoarea japoneză a susţinut că a răspunde la întrebări după ce ai pierdut un meci este ca şi cum ''ai lovi o persoană care este căzută''.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland Garros
Amanda Anisimova, victorie muncită cu Naomi Osaka! Japoneza, OUT în primul tur de la Roland Garros
ACUM O ZI
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35