Iga Swiatek va debuta la Roland Garros 2021 împotriva slovenei Kaja Juvan, ocupantă a locului 101 WTA. Tânăra sportivă din Polonia merge la Paris cu încrederea la un nivel foarte înalt, după parcursul excepțional de la Roma, încheiat cu o victorie cu 6-0, 6-0 în finala disputată cu Karolina Pliskova.
În afara turneului de la Roma, Swiatek s-a mai impus în 2021 și la Adelaide, la începutul acestui sezon competițional. În octombrie 2020, Iga Swiatek a cucerit în premieră un turneu de Grand Slam fără să cedeze niciun set în drumul ei spre trofeu. Tânăra spotrivă din Polonia, aflată acum pe locul 9 WTA, a învins-o în finala de la Roland Garros 2020 pe Sofia Kenin, scor 6-4, 6-1, atingând cel mai bun rezultat al carierei.

Iga Swiatek și-a dezvăluit secretul la Roland Garros

US Open
Iga Swiatek merge în turul 3 la US Open 2021 după o remontada cu emoții în fața Fionei Ferro
02/09/2021 LA 18:14
Întrebată de Eurosport ce o deosebește de celelalte jucătoare din circuit, Iga Swiatek a oferit un răspuns complex, separând tenismenele în două categorii: "jucătoare bune și jucătoare incredibile": "Pe durata întregului turneu am încercat să-mi păstrez rutina și am făcut o treabă bună. Fiecare zi era ca precedenta. Îmi amintesc, chiar înainte de semifinală, mi-am spus: hei, calmează-te, e un meci ca oricare altul. Bineînețes că e ușor de zis, dar chiar trebuie să faci asta. Nu poți să lași magnitudinea meciului să te controleze.
Partea mentală este cea mai importantă în tenis. Cum a zis și Novak Djokovic, toți putem să fim puternici din punct de vedere fizic, toți știm să executăm o lovitură de dreapta ca la carte, știm toți să dăm un rever în terenul advers și așa mai departe. Ceea ce îi separă pe jucătorii extraordinari de cei buni este puterea mentală. De aceea am lucrat și lucrez cu o doamnă psiholog atât de devreme în cariera mea. Dacă Roland Garros a mers atât de bine pentru mine anul trecut, este pentru că am lucrat foarte mult aspectele mentale ale jocului meu", a spus Iga Swiatek pentru Eurosport.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
US Open
Iga Swiatek, calificare rapidă în turul 2 la US Open! A învins-o în două seturi pe Jamie Loeb
31/08/2021 LA 23:08
Wimbledon
Ons Jabeur merge în sferturi la Wimbledon 2021! Revenire de senzație a tunisiencei cu Iga Swiatek
07/07/2021 LA 11:47