Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#MeciuriMemorabile Tamara Zidansek e prima semifinalistă la Roland Garros 2021! Victorie fabuloasă cu Badosa

Irina Aldea

Actualizat 08/06/2021 la 15:48 GMT+3

Roland Garros 2021 | Tamara Zidansek e prima semifinalistă la ediția din 2021 a Roland Garros. Acesta este cel mai bun rezultat al carierei.

Tamara Zidansek vs. Paula Badosa Gibert | Quarter final, Roland-Garros 2021 | Eurosport Premium Content

Credit imagine: Eurosport

Tamara Zidansek, ocupanta locului 85 WTA, este prima semifinalistă la Roland Garros. Slovena a trecut în sferturile de finală de Paula Badosa, favorita numărul 33, scor 7-5, 4-6, 8-6, după două ore și 29 de minute de joc. În continuare, slovena o va întâlni la Paris pe câștigătoarea meciului dintre Rybakina și Pavlyuchenkova.
Primul set a fost câștigat în prelungiri de slovena Tamara Zidansek după aproape o oră de joc, 7-5. Pe durata setului inaugural au existat nu mai puțin de șapte break-uri. Setul secund nu a fost mai echilibrat, însă a fost adjudecat de favorita numărul 33, Paula Baodsa, cu scorul de 6-4, după 37 de minute de joc.

Roland Garros 2021 | Tamara Zidansek este prima semifinalistă de la Paris.

Setul decisiv a fost un adevărat maraton, mult mai echilibrat decât primele două manșe. Badosa a obținut primul break din setul 3, chiar în primul game al setului. Totuși, Badosa nu a profitat de acest avantaj și l-a cedat în game-ul de 2-2. Apoi, ambele jucătoare au servit mult mai bine și și-au păstrat serviciile, punând constant presiune la retur.
Până la urmă, Tamara Zidansek a avut câștig de cauză într-un game extrem de tensionat pe serviciul Paulei Badosa și a făcut pasul spre semifinale. De altfel, Tamara Zidansek este prima slovenă calificată vreodată în semifinale la un Grand Slam.

Sferturile Roland Garros 2021 pe partea feminină de tablou

În sferturile de finală de la Paris și-a făcut loc o singură jucătoare dintre primele zece ale lumii. Este vorba despre campioana en-titre, Iga Swiatek. Toate favoritele (mai puțin Simona Halep, care nu a participat) au părăsit pe rând competiția (abanonduri sau pe teren).
  • Tamara Zidansek (85 WTA) vs Paula Badosa (35 WTA, favorită 31) 7-5, 4-6, 8-6
  • Barbora Krejcikova (33 WTA) vs Cori Gauff (25 WTA, favorită 24)
  • Maria Sakkari (18 WTA, favorită 17) vs Iga Swiatek (9 WTA, favorită 8)
  • Elena Rybakina (22 WTA, favorită 21) vs Anastasia Pavlyuchenkova (32 WTA, favorită 31).
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo