Naomi Osaka, a doua jucătoare a lumii, a anunţat, luni, pe Twitter, că se retrage din turneul de la Roland Garros ca urmare a amenințărilor cu descalificarea primite de niponă de la cele patru turnee de Grand Slam. Prin urmare, românca Ana Bogdan se califică fără să joace în runda a treia a celui de-al doilea turneu major al anului.
''Cea mai bună alegere pentru turneu, pentru celelalte jucătoare şi pentru mine este să mă retrag (din turneu), pentru ca toată lumea să se poată concentra pe tenis'', a scris Osaka pe contul personal de Twitter. Naomi Osaka a precizat că a suferit momente de depresie după ce a câştigat primul său titlu de Grand Slam, în 2018, la US Open, iar discuţiile cu jurnaliştii i-au declanşat aceste probleme.

Roland Garros 2021 | Ce mesaj a primit Naomi Osaka de la directorul general al OMS

Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
ACUM 7 ORE
Mai multe personalități au încurajat-o pe niponă pentru demersul său. Pe această listă se regăsește și directorul general al OMS (Organizația Mondială a Sănătății), Tedros Adhanom Ghebreyesus. Acesta din urmă a ținut și el să o felicite pe Osaka pentru curajul de care a dat dovada.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
''O felicit pe Naomi Osaka pentru că a avut curajul să vorbească despre sănătatea ei mintală şi într-un moment în care toată lumea o urmărea. Sănătatea mintală este esenţială pentru starea noastră generală de bine şi cu toţii avem responsabilitatea de a proteja acest lucru în orice mod funcţionează pentru noi", a scris pe Twitter etiopianul Ghebreyesus.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Dezastru total pentru Osaka, după eliminarea de la Australian Open! Ce loc va ocupa în ierarhia WTA
ACUM 8 ORE
Australian Open
Anunţul făcut de Osaka, după ce a fost eliminată de eleva lui Cahill, deşi a avut 2 mingi de meci
ACUM 9 ORE