Alcaraz va fi fără îndoială numărul unu mondial și va câștiga multe turnee de Grand Slam, mulți vorbind deja despre faptul că îl avem în față pe cel care va rămâne în istorie drept cel mai bun jucător. Evident, până să ajungă la performanțele incredibile ale lui Nadal, Djokovic sau Federer mai e cale lungă, dar tânărul iberic arată, cu fiecare turneu, că e un jucător fabulos.
https://i.eurosport.com/2022/05/25/3379646.jpg
Carlitos îl are ca idol pe marele Nadal, iar despre similitudinile dintre cei doi s-a tot vorbit: ambii au ajuns în top 10 ATP înainte de a împlini 18 ani, dar la 17 ani distanță.
Roland Garros
"Nadal, de ce nu te-a felicitat Federer după câștigarea Roland Garros?". Răspunsul lui Rafa
08/06/2022 LA 06:31

Fenomenul Alcaraz, un nou record de precocitate, la Roland Garros

În această săptămână, la Roland Garros, Alcaraz a doborât însă un record vechi din 1993. Atunci, tânărul Andrei Medvedev reușea să facă două sferturi de finală la Grand Slamuri înainte de a împlini 19 ani. Acum, la 19 ani și mai puțin de o lună, ibericul a bifat aceeași performanță: după sfertul de la US Open 2021, Alcaraz e în aceeași fază și la Roland Garros.
"Încerc să îmi urmez visul și să muncesc foarte mult în fiecare zi. E grozav că oamenii vorbesc despre mine, că mă văd viitor număr unu. E și o presiune pe mine, dar încerc să mă concentrez pe tenis. E visul meu să fiu numărul unu, acesta a fost obiectivul meu de când m-am apucat de tenis, dar încerc să mă focusez pe fiecare meci în parte și să nu mă gândesc prea departe. Am în față doar jucători experimentați, dar să știți că mă simt confortabil. Cred că sunt foarte puternic psihic, ador să joc în fazele finale ale turneelor mari, în fața unor arene pline", a spus Alcaraz înainte de duelul cu Zverev, din sferturile Roland Garros.
Alcaraz luptă azi, în direct la Eurosport, pentru prima sa semifinală de Mare Șlem. În față îi va fi Alexander Zverev, iar misiunea pare una destul de ușoară, diferența de valoare dintre cei doi fiind clară, în favoarea spaniolului. De altfel, cei doi s-au întâlnit la începutul lunii, în finala de la Madrid, iar Carlitos l-a pulverizat pe neamț, căruia i-a cedat doar 4 gameuri (6-3, 6-1).
https://i.eurosport.com/2022/05/30/3384381.jpg
Roland Garros
Genialul Nadal a dat răspunsul la "va putea cineva să egaleze cele 14 titluri ale tale la Paris?"
06/06/2022 LA 20:20
Roland Garros
Alcaraz, uluit de Nadal al 14-lea, "regele soare"! "Are 1000 de vieți, eu sunt puțin în întârziere"
06/06/2022 LA 14:30