Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz, după meciul cu Ramos-Vinolas: "Încă sunt tânăr, dar aș spune că sunt un jucător experimentat"

Alex Masgras

Publicat 26/05/2022 la 13:55 GMT+3

Carlos Alcaraz s-a calificat în turul al treilea de la Roland Garros, în urma unui meci maraton contra compatriotului Albert Ramos-Vinolas. La conferința de presă, campionul de la Madrid a analizat partida, fiind de părere că este deja un jucător experimentat, chiar dacă abia a împlinit 19 ani.

Carlos Alcaraz a revenit uluitor în meciul cu Albert Ramos! Rezumatul unei partide memorabile

Carlos Alcaraz a avut parte de unul dintre cele mai complicate meciuri ale carierei în turul al doilea de la Roland Garros. Campionul de la Madrid a revenit de la 1-2 la seturi, a salvat minge de meci în setul 4 și a obținut calificarea în turul al treilea, după victoria cu 6-1, 6-7(7), 5-7, 7-6(2), 6-4, în fața compatriotului Albert Ramos-Vinolas.
Chiar dacă a avut momente în care a simțit că poate pierde partida, Alcaraz consideră că este puternic din punct de vedere fizic și mental și este de părere că, în ciuda vârstei sale, este deja un jucător cu experiență:
"Încă sunt tânăr, dar aș spune că sunt un jucător experimentat. Mă simt bine pe terenurile mari, în turneele de Grand Slam. Sunt puternic din punct de vedere fizic și mental. Sunt pregătit să joc aceste meciuri și să mă confrunt cu aceste situații.
Mereu simți tensiunea în meciuri, dar azi (n.r. ieri) nu am simțit asta, poate doar la finalul setului patru, când a servit pentru meci. Încerc să mă bucur de fiecare moment. În setul cinci zâmbeam către echipa mea. Vreau să joc în meciuri dificile împotriva celor mai buni din lumea", a spus Alcaraz după meciul din turul al doilea.
Citește și:

Sebastian Korda, următorul adversar al lui Carlos Alcaraz la Roland Garros

În turul al treilea, Carlos Alcaraz îl va întâlni pe Sebastian Korda (30 ATP). Americanul a obținut calificarea după ce l-a învins în turul secund pe Richard Gasquet, scor 7-6(5), 6-3, 6-3.
Alcaraz și Korda s-au mai întâlnit în acest sezon, americanul fiind și singurul jucător care l-a învins pe spaniol în 2022 pe zgură. În turul al doilea de la Monte-Carlo, Korda a câștigat un duel de peste trei ore, scor 7-6(2), 6-7(5), 6-3.
picture

Sebastian Korda a câștigat la Monte Carlo un meci nebun, de peste 3 ore, cu Carlos Alcaraz

Înfrângerea de la Monte Carlo a fost și ultima înfrângere a lui Alcaraz din circuit, care a ajuns la 12 victorii consecutive, câștigând în această perioadă turneele de la Barcelona și Madrid.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 26 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo