Carlos Alcaraz a avut parte de unul dintre cele mai complicate meciuri ale carierei în turul al doilea de la Roland Garros. Campionul de la Madrid a revenit de la 1-2 la seturi, a salvat minge de meci în setul 4 și a obținut calificarea în turul al treilea, după victoria cu 6-1, 6-7(7), 5-7, 7-6(2), 6-4, în fața compatriotului Albert Ramos-Vinolas.
Chiar dacă a avut momente în care a simțit că poate pierde partida, Alcaraz consideră că este puternic din punct de vedere fizic și mental și este de părere că, în ciuda vârstei sale, este deja un jucător cu experiență:
"Încă sunt tânăr, dar aș spune că sunt un jucător experimentat. Mă simt bine pe terenurile mari, în turneele de Grand Slam. Sunt puternic din punct de vedere fizic și mental. Sunt pregătit să joc aceste meciuri și să mă confrunt cu aceste situații.
Roland Garros
"Nadal, de ce nu te-a felicitat Federer după câștigarea Roland Garros?". Răspunsul lui Rafa
08/06/2022 LA 06:31
Mereu simți tensiunea în meciuri, dar azi (n.r. ieri) nu am simțit asta, poate doar la finalul setului patru, când a servit pentru meci. Încerc să mă bucur de fiecare moment. În setul cinci zâmbeam către echipa mea. Vreau să joc în meciuri dificile împotriva celor mai buni din lumea", a spus Alcaraz după meciul din turul al doilea.
Citește și:

Sebastian Korda, următorul adversar al lui Carlos Alcaraz la Roland Garros

În turul al treilea, Carlos Alcaraz îl va întâlni pe Sebastian Korda (30 ATP). Americanul a obținut calificarea după ce l-a învins în turul secund pe Richard Gasquet, scor 7-6(5), 6-3, 6-3.
Alcaraz și Korda s-au mai întâlnit în acest sezon, americanul fiind și singurul jucător care l-a învins pe spaniol în 2022 pe zgură. În turul al doilea de la Monte-Carlo, Korda a câștigat un duel de peste trei ore, scor 7-6(2), 6-7(5), 6-3.

Sebastian Korda a câștigat la Monte Carlo un meci nebun, de peste 3 ore, cu Carlos Alcaraz

Înfrângerea de la Monte Carlo a fost și ultima înfrângere a lui Alcaraz din circuit, care a ajuns la 12 victorii consecutive, câștigând în această perioadă turneele de la Barcelona și Madrid.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/25/3380257.jpg
Roland Garros
Genialul Nadal a dat răspunsul la "va putea cineva să egaleze cele 14 titluri ale tale la Paris?"
06/06/2022 LA 20:20
Roland Garros
Alcaraz, uluit de Nadal al 14-lea, "regele soare"! "Are 1000 de vieți, eu sunt puțin în întârziere"
06/06/2022 LA 14:30