Carlos Alcaraz a pornit ca favorit în primul sfert de finală de la Roland Garros, contra lui Alexander Zverev, dar nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Germanul a făcut un meci mare, în timp ce tânărul iberic a jucat doar pe alocuri cel mai bun tenis al său.
Alcaraz a avut o șansă uriașă de a trimite meciul în decisiv, ratând o minge de set, pe propriul serviciu, în tie-break-ul din setul 4. Nu a fost să fie pentru tânărul de 19 ani, iar Zverev l-a taxat și a închis ulterior meciul, scorul final fiind 6-4, 6-4, 4-6, 7-6 (7), după 3 ore și 21 de minute de joc.
La finalul partidei, Zverev a avut un discurs elogios la adresa lui Alcaraz, menționând că e sigur că acesta va triumfa de multe ori la Roland Garros în cariera sa.
Wimbledon
Alcaraz, lecție de fair-play, la Wimbledon! I-a cedat punctul adversarului, deși trebuia rejucat
ACUM 15 ORE

Rezumatul partidei Alexander Zverev - Carlos Alcaraz, câștigată în 4 seturi de german

Carlos Alcaraz nu face o dramă din eliminarea de la Roland Garros

La rândul său, Alcaraz a recunoscut superioritatea adversarului său, dar a nu s-a arătat foarte afectat de acest eșec, o atitudine demnă de un mare jucător. Alcaraz chiar a menționat că a învățat o lecție importantă din acest meci, aceea că în astfel de meciuri nu ai voie să ratezi startul, așa cum a făcut-o el azi.
"Plec cu fruntea sus, pentru că am luptat până la ultima minge, până în ultima secundă și mă bucur de asta. El a fost mai bun decât mine. El este experimentat în acest tip de situație, este un finalist de Grand Slam.
Trebuie să învăț lecția, a fost un joc greu. Nu am început bine și, la acest nivel, cu cei mai buni, trebuie să începi mai bine decât mine. Asta e lecția de învățat pentru următorul joc și următorul Grand Slam. Nu mă văd departe de a fi în semifinale sau de a câştiga un Grand Slam. Voi lua lucrurile pozitive din acest meci și voi încerca să îmbunătățesc ce nu a funcționat. Am fost aproape de a juca setul al cincilea și orice s-ar fi putut întâmpla acolo", a spus Alcaraz, citat de Marca.
Carlos Alcaraz se pregătește de sezonul de iarbă, sprafață pe care a jucat abia anul trecut primul turneu la nivel de seniori. În schimb, Zverev își așteaptă adversarul din semifinale, care se va alege dintre Rafael Nadal și Novak Djokovic.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Alcaraz defilează la Wimbledon! Ibericul l-a învins lejer pe Oscar Otte și s-a calificat în optimi
ACUM 17 ORE
Wimbledon
Carlos Alcaraz, din ce în ce mai bun pe iarnă! Ibericul, calificare la pas în turul 3 la Wimbledon
29/06/2022 LA 19:35