Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce impact va avea programul de la Roland Garros? "E frumos pentru public, dificil pentru jucători"

Alex Masgras

Actualizat 20/05/2022 la 15:43 GMT+3

Alex Corretja a vorbit înaintea turneului de la Roland Garros despre faptul că programul va juca un rol important la ediția din acest an. Din 2021, organizatorii de la Paris au introdus sesiunile de seară, iar Corretja crede că acest lucru va aduce multe rezultate interesante.

Simona Halep la Roland Garros 2022: "E o nebunie ce a putut să facă Serena cu Patrick alături"

Ediția din acest an de la Roland Garros va debuta duminică, 22 mai. Pentru al doilea an la rând, turneul de pe zgura pariziană va avea parte de sesiuni de seară. Chiar dacă nu este o premieră, diferența față de anul trecut este reprezentată de faptul că sesiunea de seară din 2021 s-a desfășurat fără spectatori, din cauza restricțiilor împotriva Covid-19.
Expertul Eurosport, Alex Corretja, a vorbit despre schimbările care au apărut și în cadrul turneului de la Paris, fiind de părere că acest lucru va duce la surprize:
"Lumina este mereu un lucru complicat. Mingea va sări mai puțin, iar meciurile nu vor mai fi la fel de rapide, deoarece va fi dificil să lovești câștigător.
Dacă vei juca meciuri lungi, nu va fi ușor să te recuperezi în două zile. Îți va afecta recuperarea în turneu. Dar sper că, dacă vor juca meciuri lungi, se vor putea recupera la timp.
Este frumos pentru public, e frumos pentru turneu, dar dificil pentru jucători", a spus Alex Corretja, pentru Eurosport, înaintea turneului de la Roland Garros.
Citește și:

Simona Halep, posibil duel cu Iga Swiatek în optimile de la Roland Garros

Tragerea la sorți de la Roland Garros a avut loc joi seară, iar Simona Halep o va întâlni în primul tur pe Ana Konjuh. În cazul în care va trece de numărul 66 WTA, Halep o va întâlni pe câștigătoarea partidei dintre Maryna Zanevska – Qinwen Zheng.
În turul al treilea, campioana din 2018 o poate întâlni pe Jelena Ostapenko, cea care a învins-o în finala din 2018 de la Paris, iar în optimile de finală o poate întâlni pe Iga Swiatek, numărul 1 mondial și cea mai în formă jucătoare a momentului din circuitul feminin.
Până unde ajunge Simona Halep la Roland Garros 2022?
Traseul virtual al Simonei Halep la Roland Garros
  • Turul 1: Ana Konjuh
  • Turul 2: Maryna Zanevska / Qinwen Zheng
  • Turul 3: Elena Ostapenko sau Alize Cornet
  • Optimi: Iga Swiatek
  • Sferturi: Jessica Pegula / Ekaterina Alexandrova / Karolina Pliskova / Tamara Zidansek
  • Semifinale: Paula Badosa / Elena Rybakina / Danielle Collins / Aryna Sabalenka
  • Finală: Ons Jabeur / Belinda Bencic / Amanda Anisimova / Garbine Muguruza / Barbora Krejcikova / Petra Kvitova / Maria Sakkari
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo