Sfertul de finală dintre Casper Ruud și Holger Rune a însemnat un alt meci încheiat bine după miezul nopții la Roland Garros, la temperaturi destul de scăzute. La scorul de 1-1 la seturi, jurnalistul Stuart Fraser de la publicația The Times a avut o reacție vehementă pe Twitter: "Ora 23:00 și este 1-1 la seturi între Rune și Ruud. Este suficient pentru aceste sesiuni de noapte ridicole."
Reacțiile accide au venit din toate părțile. Rennae Stubbs, citată de news.com.au, a susținut: "Este mult prea târziu pentru a juca tenis și apoi să te recuperezi într-o zi pentru o semifinală. Federația Franceză de Tenis trebuie să revizuiască această oră de start târzie, noaptea." Editorialistul David Kane a precizat la rândul lui: "Într-adevăr, îndrăzneală de a avea și o sesiune de noapte într-un oraș care este doar puțin funcțional după ora 23.00."
Roland Garros
"Nadal, de ce nu te-a felicitat Federer după câștigarea Roland Garros?". Răspunsul lui Rafa
08/06/2022 LA 06:31

Controversă la Roland Garros. Ce spune Amelie Mauresmo

Cu o zi mai devreme, epopeea dintre Rafael Nadal și Novak Djokovic s-a terminat după ora 01:00, la temperaturi foarte scăzute. Mii de fani au tremurat de frig. Directorul turneului, Amelie Mauresmo, a susținut însă că aceste sesiuni de noapte vor fi păstrate pe viitor: "Sesiunile de noapte vor rămâne, dar evident că vom vedea dacă mutăm sau nu ora de start."
Nu mai puțin de 10 meciuri au fost programate de la ora 21:00 la Roland Garros în acest an, în baza unui acord cu postul de televiziune Prime Video.
Rafael Nadal și-a reluat dorința de a juca în timpul zilei după jocul cu Novak Djokovic. "Este prea târziu, fără îndoială", a spus Rafa, care a rămas până după ora 02:00 în cadrul complexului, având după joc programată și conferința de presă și interviurile. "Înțeleg și cealaltă parte a afacerii, fără îndoială că televiziunea plătește mulți bani, dar trebuie să găsim un echilibru.". Novak Djokovic a declarat la rândul lui că sesiunea de seară începe "prea târziu."
Întâlnirea dintre Ruud și Rune a fost ultima într-o sesiune de noapte la ediția din acest an. Semifinalele și finalele sunt programate ziua.
Mauresmo a insistat însă că meciul de noapte Nadal - Djokovic, disputat pe Court Philippe Chatrier, cu 15.000 de locuri, a fost o fost urmărită cu sufletul la gură, în ciuda temperaturilor scăzute: "Când s-a terminat, la unu și jumătate? Era plin, supraaglomerat. Au fost doar o mână de oameni care au plecat mai devreme. În ceea ce mă privește, sesiunile de noapte sunt cu siguranță potrivite, pentru că a fost mereu plin până la refuz în fiecare seară".

Cum arată organizate sesiunile de seară la celelalte turnee de Grand Slam

De remarcat faptul că și alte turnee de Grand Slam au sesiuni de noapte. La Melbourne, spre exemplu, începe însă la 19:30. Iar temperaturile sunt mult mai ridicate.
La Flushing Meadows vor avea loc 12 sesiuni de seară în acest an, începând de la ora 19:00. La Wimbledon, jocul se oprește la ora 23:00, în urma unui acord convenit la nivel local.
În ceea ce privșete transportul, tramvaiele operează gratuit pentru a transporta spectatorii la Melbourne după încheierea sesiunii.În New York, transportul public funcționează 24 de ore pe zi. În schimb, la Paris, ultimele metrouri sunt înainte de ora 01:00. În Franța, spectatorii trebuie să se asigure că au o cale să se întoarcă acasă. "Nu avem încă mijloacele să organizăm asta pentru 15.000 de oameni", a spus Mauresmo.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros
Genialul Nadal a dat răspunsul la "va putea cineva să egaleze cele 14 titluri ale tale la Paris?"
06/06/2022 LA 20:20
Roland Garros
Alcaraz, uluit de Nadal al 14-lea, "regele soare"! "Are 1000 de vieți, eu sunt puțin în întârziere"
06/06/2022 LA 14:30