Ziua de marți de la Roland Garros aduce în prim-plan un meci care ar putea deveni istoric, bătălia dintre Rafael Nadal și Novak Djokovic. Acest meci are loc neașteptat de devreme în turneu, în sferturile de finală.
https://i.eurosport.com/2022/05/25/3379646.jpg
Roland Garros
"Nadal, de ce nu te-a felicitat Federer după câștigarea Roland Garros?". Răspunsul lui Rafa
08/06/2022 LA 06:31
Pe de altă parte, confruntarea a fost programată în sesiuneade seară, în ciuda reticenței spaniolului (nu mai devreme de ora 21:45 în România).
Sesiunea de noapte, pentru care Amazon Prime are drepturi exclusive de difuzare în Franța, stârnește mari controverse cu această ocazie. Aceasta a fost introdusă în premieră la ediția de anul trecut.

Controversă majoră înainte de epopeea Nadal – Djokovic

"Nu-mi plac sesiunile de noapte pe zgură. Sunt foarte clar în privința asta", a declarat săptămâna trecută Nadal, care se bucură de un statut aproape mitic la Roland Garros. La ediția din acest an, Rafa a jucat în sesiunea de seară doar în turul 2, într-o partidă cu Corentin Moutet, câștigată cu 3-0 la seturi.
"Nu-mi place să joc pe zgură noaptea, pentru că umiditatea este mai mare, mingea este mai lentă și pot fi condiții foarte grele, mai ales când e frig. Cred că asta face o mare diferență în modul în care joci tenis pe zgură în timpul nopții și în timpul zilei.", a susținut Nadal.
CINE CÂȘTIGĂ SUPER-DUELUL DIN SFERTURI LA ROLAND GARROS?
Carlos Alcaraz și Alexander Zverev, care la rândul lor vor evolua marți, pe Philippe Chatrier, și-au dorit de asemenea ca această confruntare să nu fie programată seara. Meciul lor va fi al treilea al zilei pe arena centrală de la Roland Garros.
Rivalitatea Djokovic - Nadal este o dispută atât de fierbinte încât regulile obișnuite tind să nu se aplice atunci când cei doi grei se confruntă la Openul Francez, susține Reuters.

Novak Djokovic: "Ca jucători de top, avem cereri, dar acestea nu sunt întotdeauna acceptate"

Întrebat despre alegerea lui în privința orei de desfășurare a acestui joc, în timpul unui interviu, Djokovic a spus zâmbind: "Pot să spun doar că eu și Rafa am fi vrut altceva. Ca jucători de top, avem cereri, dar acestea nu sunt întotdeauna acceptate.
Directorul turneului, alături de TV, de deținătorii de drepturi, cred că finalul zilei cine decide este ... Televiziunea, dacă vor meciul tău, zi sau noapte.
Trebuie doar să te adaptezi la asta. Evident, în funcție cu cine joci, uneori este favorabil să evoluezi noaptea; alteori ziua. Nu există un standard sau nicio formulă care să funcționeze întotdeauna."
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/30/3384381.jpg
Roland Garros
Genialul Nadal a dat răspunsul la "va putea cineva să egaleze cele 14 titluri ale tale la Paris?"
06/06/2022 LA 20:20
Roland Garros
Alcaraz, uluit de Nadal al 14-lea, "regele soare"! "Are 1000 de vieți, eu sunt puțin în întârziere"
06/06/2022 LA 14:30