Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Darren Cahill, replică memorabilă după Nadal - Djokovic: "Sunt mort". Caracterizare perfectă pentru Rafa

Cristian Mihală

Actualizat 02/06/2022 la 12:25 GMT+3

Darren Cahill a făcut noapte albă pentru a urmări super-disputa Nadal-Djokovic, din sferturile de la Roland Garros. Fostul antrenor al Simonei Halep a găsit cele mai potrivite cuvinte pentru a sintetiza ce s-a întâmplat pe Philippe Chatrier.

Djokovic - Nadal, rezumatul unui meci pentru istorie! "Matadorul", în semifinale

Rafa Nadal s-a calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros, după ce a trecut în 4 seturi de Novak Djokovic, scor 6-2, 4-6, 6-2, 7-6 (4), la capătul unui meci care a durat mai bine de 4 ore.
Unibet - Roland Garros 2022
Totul părea împotriva "Matadorului" înainte de confruntarea cu marele său rival. Rafa venea după o perioadă teribilă din punct de vedere al sănătății, cu problemele la coaste și cu sindromul Muller-Weiss care i-a dat dureri insuportabile la Roma. Pentru prima oară în cariera sa, Nadal nu a câștigat vreun turneu pe zgură înainte de Roland Garros, iar acum disputa cu numărul unu mondial urma să se joace noaptea. La temperaturi care au scăzut sub 13 grade, care au făcut din zgura pariziană un adevărat teren de hard, unde mingea trimisă de Rafa cu forehandul său plin de top-spin sare prea puțin și nu incomodează adversarul.
În ciuda tuturor impedimentelor, Nadal a arătat încă o dată că este capabil de lucruri inexplicabile pe terenul de tenis, forța mentală și dăruirea impresionând de fiecare dată când pășește pe o mare arenă. Darren Cahill a stat până la 9 dimineața treaz pentru a urmări al 59-lea episod din cea mai mare rivalitate din istoria sportului alb, apoi a sintetizat perfect fila de istorie care s-a scris pe Philippe Chatrier.
"8:45 AM în Adelaide și sunt mort. Va fi o zi foarte lungă. Superb meci. Îndoiește-te de Rafa pe riscul tău. Luptătorul absolut din jocul nostru", a scris Darren Cahill pe Twitter.

Rod Laver, uimit la rândul său de disputa Nadal - Djokovic, de la Roland Garros

Nici marele Rod Laver nu a putut rămâne impasibil după reprezentația de gală dată de cei mai buni doi jucători din istoria tenisului.
Omul care a reușit imposibilul în tenis, cucerind în două rânduri Marele Șlem, și-a "scos pălăria" în fața super-campionului spaniol, care a arătat încă o dată că, independent de forma în care se află, e capabil să dea cel mai bun randament în partidele mari.
"59 de întâlniri în peste 17 ani, cronica dintre Novak și Rafa e la fel de palpitantă cum a fost mereu. Ce încântare să fiu martor la o altă filă de istorie pe Philippe Chatrier, în această seară. Felicitări cu această ocazie Rafael Nadal. Căutarea pentru cel de-al 14-lea titlu la Roland Garros continuă. Incredibil", a scris fostul mare campion australian.
Pentru Nadal urmează o semifinală de foc, cu Alexander Zverev, jucător care a făcut poate partida carierei cu tânărul Carlos Alcaraz, în sferturi. Germanul a arătat că poate să își ridice nivelul incredibil de mult și cu siguranță va veni plin de încredere în duelul cu Rafa.
6-3 este scorul întâlnirilor directe Nadal - Zverev, dar 3 din ultimele patru meciuri au fost câștigate de german. Cei doi s-au întâlnit de 5 ori pe zgură, neamțul impunându-se o singură dată, în sferturile de finală de la Madrid 2021.
Roland Garros 2022 - 1 iunie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo